NAC-fans halen opgelucht adem: overname City van de baan

22 april 2022, 07:29   Bijgewerkt: 22 april 2022, 07:43

NAC Breda komt niet in handen van de City Football Group, zo melden BN De Stem en Omroep Brabant. De stichting NOAD, die een gouden aandeel in handen heeft en daarmee voor of tegen belangrijke besluiten kan stemmen, heeft dat voorkomen door een veto uit te spreken.

Alleen het jawoord van NOAD scheidden NAC Breda en City Football Group, het concern dat naast Manchester City ook diverse andere clubs in handen heeft, van een samenwerking. NAC Breda zou voor zeven miljoen euro worden verkocht, maar dat feest gaat dus niet door. NAC moet daardoor op zoek naar een nieuwe potentiële eigenaar.

Zat zocht voor enorme opluchting bij de achterban van de club, die vreesden dat NAC haar unieke identiteit kwijt zou raken als de City Football Group voet op Bredase bodem zou zetten. Ook volgens NOAD was dat een grote kans. De stichting heeft nu een lokale groep ondernemers genaamd NAC=Breda geopperd als nieuwe eigenaar. Dat moet Wim van Aalst, de huidige eigenaar, nog wel accepteren.

NAC bivakkeert momenteel in de middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie, maar toch is een terugkeer op het hoogste podium niet uitgesloten. De Bredanaars zijn op koers om zich te plaatsen voor de play-offs voor promotie naar de Eredivisie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen