Burnley-spits Weghorst mag hopen op handhaving, ondanks misser

21 april 2022, 22:39

Wout Weghorst heeft donderdagavond een enorm belangrijke driepunter gepakt met Burnley. De ploeg won met 2-0 van Southampton, waardoor nog altijd gehoopt mag worden op handhaving. De Nederlandse spits kreeg in de eerste helft een enorme kans, maar die ging niet tegen de touwen. Gelukkig voor hem wisten zijn ploeggenoten wel twee keer het net te vinden.

Na twaalf minuten mocht Burnley voor het eerst juichen. Connor Roberts zette de ploeg namelijk op voorsprong met een goed schot in de linkerbovenhoek. Twee minuten later liet Weghorst zich van zijn goede kant zien met een goed schot, maar doelman Fraser Forster hield zijn ploeg op de been. Na 26 minuten kreeg de spits een grote kans om de marge te verdubbelen, maar van dichtbij kopte hij de bal op de paal.

Die gemiste kans werd de ploeg niet fataal. Een minuut voor rust maakte Nathan Michael Collins de tweede treffer van de thuisploeg. Jack Cork dacht net na rust zelfs de 3-0 te maken voor Burnley, maar daar zette de VAR een streep doorheen wegens buitenspel. Dat betekende niet dat Southampton de ploeg van Weghorst nog kon laten bibberen. De zege werd over de streep getrokken.

Door de driepunter mag de ploeg hopen op handhaving, al staat de ploeg nog wel op een degradatieplaats. Burnley staat achttiende. Het gat met de veilige nummer zeventien Everton is nog maar één punt, al heeft die club nog wel een wedstrijd tegoed.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen