'Feyenoord ziet alternatief voor speeltijdkoning Malacia'

21 april 2022, 09:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord heeft Ian Maatsen op het oog als potentiële versterking. De twintigjarige Nederlander staat onder contract bij Chelsea en wordt dit seizoen verhuurd aan Coventry City. Maar mogelijk volgt in de komende zomer een hereniging met de Stadionclub.

Dat schrijft het doorgaans goed geïnformeerde 1908.nl althans. Maatsen stond in 2013 al even onder contract bij Feyenoord als jeugdspeler, maar moest daar al na één seizoen vertrekken. Via Sparta Rotterdam en PSV kwam hij terecht bij Chelsea, waar hij in 2019 debuteerde in de League Cup tegen Grimsby Town. De Nederlander ligt tot 2024 onder contract bij The Blues.

Om ervaring op te doen werd Maatsen eerder verhuurd aan Charlton Athletic en kwam in de League One tot 35 officiële optredens. Dit seizoen wordt hij verhuurd aan Coventry City, dat in het Championship een niveautje hoger speelt, voor wie hij al veertig officiële wedstrijden speelde. Daarin maakte hij drie doelpunten en gaf hij één assist.

Lees ookChelsea-talent Maatsen in selectie voor CL-duel met Bayern

Speeltijd Malacia 

Feyenoord heeft met Tyrell Malacia momenteel maar één echte linksback in de A-selectie, Ramon Hendriks is de enige een beetje serieuze stand-in voor de international van Nederland. Niet voor niets is Malacia dan ook by far de speler met de meeste speeltijd dit seizoen bij Feyenoord: 3910 speelminuten. Orkun Kökcü (3758), Marcos Senesi (3559) en Guus Til (3547) volgen op gepaste afstand.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

TSM-Nathan
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Prima optie!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen