Benzema schrijft met dubbele misser negatieve geschiedenis

21 april 2022, 08:43

Karim Benzema heeft woensdagavond in negatieve zin geschiedenis geschreven. De spits van Real Madrid miste twee penalty's, wat de afgelopen zestien jaar niet is voorgekomen in La Liga.

Benzema faalde in minuut 52 en 59 vanaf elf meter. Beide keren stopte Osasuna-doelman Sergio Herrera de strafschop. Het deerde Real Madrid niet, want dankzij doelpunten van David Alaba, Marco Asensio en Lucas Vázquez werd de uitwedstrijd omgezet in een 1-3 zege.

De laatste speler in de Spaanse competitie die in een wedstrijd twee strafschoppen miste, was tot woensdag Raúl Tamado. Op 23 april 2006 slaagde de Spaanse aanvaller er tot twee keer toe niet in om vanaf de strafschopstip raak te schieten tegen Real Betis.

Hoewel Benzema dit seizoen al 25 doelpunten in La Liga maakte, is hij vanaf elf meter geen veilige keuze. Van de elf strafschoppen die hij nam, gingen er vier mis. Daarmee is hij de speler die de meeste penalty's in de Spaanse competitie heeft gemist sinds in elk geval het seizoen 2005/06.

Eerste penaltynemer

Carlo Ancelotti behoudt ondanks de missers het vertrouwen in Benzema als eerste penaltynemer. "Hij neemt ook de volgende strafschop. Het kan misgaan vanaf elf meter, dat verandert de situatie niet. Hij speelde een buitengewone wedstrijd en was belangrijk voor het team."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen