City blijft ijskoud en heeft Liverpool weer even op punt afstand

20 april 2022, 22:50

Manchester City heeft de koppositie in de Premier League weer overgenomen van Liverpool. De ploeg van trainer Josep Guardiola zegevierde woensdagavond met 3-0 tegen Brighton & Hove Albion. Zo heeft City met nog zes wedstrijden de touwtjes weer in de handen.

De bezoekers lieten duidelijk zien dat ze niet voor een rondleiding naar Manchester waren gekomen. De 0-0 ruststand was dan ook een verdienste van Joël Veltman en zijn ploeggenoten. City kreeg, met Nathan Aké in de basis, echter wel wat kansen om de score te openen. Riyad Mahrez en Kevin De Bruyne hadden hun vizier voor de rust nog niet op scherp staan.

Halverwege moest Aké zijn plekje afstaan aan Rúben Dias en vervolgens kwam City snel op voorsprong. De Bruyne kreeg de bal na een uitstekende dribbel met een gelukje bij Mahrez, die er dit keer wel in slaagde om doelman Robert Sánchez te verschalken. Daarmee was het verzet van middenmoter Brighton zo goed als gebroken en kon City niet veel later nogmaals toeslaan.

Dit keer fungeerde Mahrez als aangever en schoot Phil Foden de bal via een verdediger tegen de touwen. Daarmee was de koek nog niet op voor The Citizens. Een paar minuten voor tijd deed ook Bernardo Silva nog een duit in het zakje. City neemt de eerste plaats in Engeland weer over van Liverpool. Het verschil tussen de rivalen is een schamel puntje.