Barcelona komt goed weg: Atlético en Suárez bijten zich stuk

20 april 2022, 21:01   Bijgewerkt: 20 april 2022, 23:45

Atlético Madrid heeft zichzelf woensdagavond een slechte dienst bewezen in de strijd om een Champions League-ticket. Een week na de uitschakeling in het miljardenbal kwam de ploeg van Diego Simeone in eigen huis niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Granada. Aan FC Barcelona en Sevilla om daar donderdagavond van te profiteren.

Hoewel FC Barcelona na de overwinningen op Real Madrid (0-4) en Sevilla (1-0) stiekem weer durfde te dromen van de landstitel, is het niet meer de vraag óf, maar wannéér Real Madrid zich kroont tot landskampioen van Spanje. Zeker als de ploeg van Carlo Ancelotti later op de woensdagavond wint van Osasuna. Dan kan de landstitel haar haast niet meer ontgaan. De strijd om de resterende Champions League-tickets is een stuk spannender. Door de nederlaag tegen Cádiz bleef FC Barcelona steken op zestig punten, evenveel als Atlético Madrid en Sevilla bij aanvang van speelronde 33.

Oók Real Betis kon op dat aantal komen, ware het niet dat de ploeg uit Sevilla dinsdagavond met 0-1 onderuit ging tegen Elche. Dat was goed nieuws voor FC Barcelona, Sevilla én Atlético Madrid. De ploeg van Diego Simeone, die vorige week nog door Manchester City werd uitgeschakeld in de Champions League, kreeg woensdagavond tegen Granada als eerste de kans om te profiteren van de misstap van Real Betis. Maar dat bleek een stuk makkelijker gezegd dan gedaan. Granada is de nummer achttien van Spanje en strijdt dus tegen degradatie. Dat was te merken in het Wanda Metropolitano.

Atlético Madrid, waar Luis Suárez een basisplaats had, stuitte vanaf het eerste moment op een groene muur. Grote kansen vielen er dan ook nauwelijks te noteren in Madrid. De beste was nog voor Antoine Griezmann vlak na rust, maar de Fransman schoot de bal naast. Zelfs Suárez slaagde er niet in om een gaatje te vinden in de Granada-defensie. Zo vreemd is dat overigens niet, want de Uruguayaan is dit seizoen een stuk minder productief dan voorheen. Hij staat momenteel op elf competitietreffers, waar hij er in het afgelopen seizoen nog 21 maakte.

De ploeg van Simeone kon een doelpunt van Suárez heel goed gebruiken, maar dat kwam er dus niet. Atlético Madrid wist helemaal niet te scoren tegen de degradatiekandidaat, al was Matheus Cunha nog dichtbij met een bal op de paal. Granada vierde het punt als een overwinning, terwijl de Madrilenen er gezien de kleine verschillen op de ranglijst heel weinig mee opschieten. Atlético Madrid staat nu op 61 punten, één meer dan FC Barcelona en Sevilla. Maar zowel Barça als Sevilla komt donderdagavond nog in actie. Waar de Catalanen op bezoek gaan bij Real Sociedad, wacht Sevilla een uitwedstrijd tegen Granada.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen