Herstelde Van de Beek moet geduld hebben, Ziyech baalt

20 april 2022, 19:51   Bijgewerkt: 20 april 2022, 20:03

Donny van de Beek maakt woensdagavond zijn rentree in de wedstrijdselectie van Everton voor het thuisduel met Leicester City. De huurling van Manchester United ontbrak de afgelopen weken wegens een bovenbeenblessure, maar is dus weer fit genoeg om in actie te kunnen komen. Een basisplaats zit er echter nog niet in. 

Van de Beek maakte in de zomer van 2020 de overstap van Ajax naar Manchester United. Het had er in eerste instantie veel van weg dat hij de Amsterdammers zou verruilen voor Real Madrid, maar de keuze viel uiteindelijk op de Engelse grootmacht. Die heeft echter, op z'n zachtst gezegd, niet goed uitgepakt. Van de Beek begon weliswaar uitstekend met een doelpunt in zijn debuutwedstrijd. Maar hij belandde vervolgens al snel op de bank en kwam daar eigenlijk ook niet meer vanaf. Zijn perspectief veranderde niet na de komst van Ralf Rangnick. Van de Beek koos daarom eieren voor zijn geld en vertrok in januari op huurbasis naar Everton.

De middenvelder kwam vooralsnog pas zes keer in actie voor de huidige nummer zeventien van de Premier League. De afgelopen vijf wedstrijden moest hij zelfs volledig aan zich voorbij laten gaan wegens een bovenbeenblessure. In de thuiswedstrijd tegen Leicester City, dat PSV vorige week nog uitschakelde in de Conference League, kan Van de Beek dus zijn rentree maken. Een invalbeurt is, logischerwijs, het hoogst haalbare voor de oud-speler van Ajax. Everton kan de drie punten heel goed gebruiken. De voorsprong op nummer achttien Burnley is namelijk slechts drie punten, al heeft de ploeg van Frank Lampard nog wel een wedstrijd tegoed.

Ook Ziyech op de bank

Van de Beek was niet enige sterkhouder die Ajax in de zomer van 2020 verruilde voor de Premier League. Waar Van de Beek dus koos voor een transfer naar Manchester United, tekende Hakim Ziyech bij Chelsea. Maar ook het huwelijk tussen Chelsea en Ziyech is nog altijd niet heel succesvol te noemen. Ook in het thuisduel met Arsenal, dat om 20.45 uur begint, heeft Thomas Tuchel geen basisplaats in petto voor de Marokkaanse creatieveling. Ziyech kwam dit seizoen vooralsnog 37 keer in actie voor de Londense topclub. Hij scoorde acht keer en verzorgde vijf assists.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen