Tete ondanks reserverol gelukkig in Londen, knipoogt naar Ajax

20 april 2022, 22:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Kenny Tete, kennen jullie hem nog? De verdediger had onder Frank de Boer nog even een basisplaats bij Oranje, maar verdween de afgelopen maanden weer naar de achtergrond. Tete staat momenteel onder contract bij Fulham, de club die dinsdagavond promoveerde naar de Premier League. Hoewel de oud-Ajacied weinig aan spelen toekomt in Londen, is hij niet op zoek naar een nieuwe werkgever. 

Tete brak in het seizoen 2015/2016 door in de hoofdmacht van Ajax, maar belandde onder Peter Bosz op de bank. In de wedstrijden die hij mocht spelen, maakte de verdediger echter een dusdanig goede indruk, dat Olympique Lyonnais hem in de zomer van 2017 naar Frankrijk haalde. In het najaar van 2020 streek hij neer bij Fulham, met wie hij in het afgelopen seizoen degradeerde naar het Championshop. Met ingang van volgend seizoen is de Londense club echter weer van de partij in de Premier League. Ze zegevierde dinsdagavond met 3-0 tegen Preston en verzekerde zich daardoor van promotie naar het hoogste niveau. 

Lees ook: Breken magische grens helpt Kongolo en Tete aan terugkeer in PL

Maar Tete was niet van de partij en dat past eigenlijk in zijn seizoen. Hij kwam vooralsnog namelijk pas zestien keer in actie. De verdediger sukkelt, niet voor het eerst in zijn loopbaan, met blessureleed. ''Begin dit seizoen heb ik natuurlijk mijn hamstring afgescheurd, waardoor ik een lange tijd geblesseerd ben geweest'', vertelt hij in gesprek met ESPN. Eenmaal hersteld beleefde Tete een prima rentree, maar begin dit jaar moest hij wederom een paar weken geblesseerd toekijken. ''Het is persoonlijk niet mijn beste jaar, maar ik ben super blij dat we zijn gepromoveerd.'' 

Met de verdediger zelf gaat het ook steeds beter. ''Ik train goed en ik voel me goed, dus van hier uit ga ik weer verder bouwen.'' Aan Tete de taak om snel weer zijn gewenste niveau te halen en een basisplaats te veroveren bij Fulham, dat met ingang van volgend seizoen dus weer te zien is in de Premier League. Dé competitie om jezelf weer in beeld te spelen bij Oranje natuurlijk. Tete geeft echter eerlijk toe dat hij daar momenteel 'helemaal niet' mee bezig is. ''Maar de Premier League is voor mij een van de mooiste competities ter wereld. Het is het hoogst haalbare als voetballer.'' 

Met een transfer is Tete voorlopig dan ook niet bezig. Hij heeft bij Fulham nog een contract tot medio 2024, met een optie op nog een jaar. ''We gaan het zien, maar ik ben er voorlopig nog wel hoor. Ik ben hier blij en gelukkig en zie niet echt een reden om weg te gaan'', aldus de verdediger, al zou één club hem wel op andere gedachten kunnen brengen. ''Ajax kom ik altijd voor terug... Nee, geintje.'' Tete speelde tussen 2014 en 2017 55 officiële wedstrijden voor de Amsterdammers. Daarin scoorde hij één keer. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen