Opvallend: alle Nederlanders op de bank bij AS Monaco-Nice

20 april 2022, 18:51

Hoewel Paris Saint-Germain zich woensdagavond al kan kronen tot landskampioen van Frankrijk, zijn de ogen toch vooral gericht op de ontmoeting tussen AS Monaco en OGC Nice. Beide ploegen moeten winnen om nog een kans te maken op rechtstreekse plaatsing voor de Champions League. Opvallend: alle Nederlanders die in actie kunnen komen, beginnen op de bank. 

De derby tussen AS Monaco en OGC Nice is voor ons Nederlanders natuurlijk extra interessant. Waar Myron Boadu afgelopen zomer de overstap maakte naar AS Monaco, kozen Justin Kluivert, Pablo Rosario én Calvin Stengs voor een transfer naar Nice. Kluivert en Rosario beleven een meer dan prima debuutseizoen in Frankrijk en zijn normaliter zeker van een basisplaats. Afgelopen zondag begonnen zij nog aan de aftrap van het thuisduel met Lorient. Dat gold ook voor Stengs. Maar ook de oud-speler van AZ moet in de thuiswedstrijd tegen AS Monaco genoegen nemen met een reserverol. 

Ook bij AS Monaco dus geen Nederlandse inbreng vanaf het begin. Boadu moet hopen op een invalbeurt en dat is niet voor het eerst dit seizoen. De spits maakte afgelopen zomer met hoge verwachtingen de overstap naar de Monegasken, maar beleeft een moeizaam eerste seizoen. Boadu kwam vooralsnog weliswaar al 36 keer in actie, maar in de competitie had hij slechts zeven keer een basisplaats. Ook woensdagavond is een invalbeurt het maximaal haalbare voor de centrumspits. Hij heeft de smaak de laatste tijd overigens wel te pakken. In de laatste drie wedstrijden was hij namelijk goed voor twee doelpunten. Afgelopen vrijdag was hij nog de maker van de 1-3 in het uitduel met Stade Rennes. 

Lees ook: Boadu gooit subtop-kraker in het slot met gouden invalbeurt

Wie wél een basisplaats heeft, is Kasper Dolberg. De oud-Ajacied moet vanaf 19.00 uur de doelpunten gaan maken voor Nice. De winnaar doet goede zaken en komt dichter in de buurt van nummer twee Marseille, dat later op de avond in actie komt tegen Nantes. Mocht de komende tegenstander van Feyenoord in de Conference League niet weten te winnen en PSG doet dat wel bij Angers, is de landstitel een feit voor de Parijse topclub. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen