'Groot verlies' voor Xavi en FC Barcelona: "De cijfers zeggen alles"

20 april 2022, 16:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona moet zich na twee teleurstellende nederlagen tegen Eintracht Frankfurt en Cadiz weer zien op te richten voor het restant van de competitie. Daarin kan het in ieder geval niet meer beschikken over smaakmaker Pedri. Trainer Xavi vertelde woensdagmiddag nog eens hoe erg de geblesseerde middenvelder gemist wordt.

Afgelopen maandag werd dat verlies al zichtbaar toen Barcelona zich blameerde tegen Cadiz (0-1). Het was de eerste competitienederlaag sinds de 0-1 tegen Real Betis begin december, toen Pedri ook ontbrak. Sterker nog: zonder Pedri behaalde Barça in de competitie slechts 49% van het te behalen aantal punten (28 van de 57). Mét de negentienjarige middenvelder was dat liefst 89% (32 van de 36).

"De cijfers zeggen alles", zei Xavi tijdens zijn persconferentie, waarin hij vooruitblikte op het uitduel tegen Real Sociedad van donderdagavond. "Hij is een cruciale speler. Er zijn op de wereld maar weinig middenvelders die onze spelopvatting zo goed begrijpen als hij. Het is een groot verlies", besloot hij over de blessure van Pedri, die hem sowieso voor de rest van dit seizoen langs de kant houdt.

Lees ook: Extra domper voor FC Barcelona: Pedri dit seizoen uitgespeeld

Real Sociedad-uit

De uitwedstrijd tegen Real Sociedad (donderdagavond 21:30 uur) wordt een heel belangrijke, weet ook Xavi. "We staan voor een finale tegen een directe rivaal. Dat is onze realiteit. Twee of drie weken geleden streden we nog vol goede moed om de titel, maar daar zijn we nu ver van verwijderd. De realiteit is dat we moeten strijden om plek twee. Het gaat niet zo slecht als in november, maar het moet wel beter."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen