Deze clubs treffen elkaar in play-offs KKD (als het zo blijft)

20 april 2022, 10:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Als er niets meer verandert op de ranglijsten van de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie, zien we Willem II en PEC Zwolle komend seizoen terug op het tweede niveau. Voor de mogelijk derde degradant zullen zoals ieder jaar nog play-offs worden afgewerkt. Zo ziet het schema eruit als de stand blijft zoals het nu is.

Sparta is momenteel de nummer zestien van de Eredivisie en zodoende virtueel veroordeeld tot het spelen van nacompetitie. Als Eredivisie-club stromen de Rotterdammers pas in als de halve finales van de play-offs voor de deur staan. Op 9 en 10 mei zullen de Eerste Divisie-clubs beginnen aan de play-offs. Op dit moment zou in de eerste ronde FC Eindhoven het opnemen tegen De Graafschap, terwijl NAC Breda en Roda JC de degens eveneens kruisen. Ook staan Excelsior en ADO Den Haag als periodewinnaars tegenover elkaar.

De winnaars van de eerste twee wedstrijden nemen het in de halve finale op tegen elkaar, terwijl Sparta stadsgenoot Excelsior of ADO Den Haag zou treffen. Die duels staan gepland voor 17/18 mei en 21 mei. In de finale van de play-offs strijden de winnaars om een plek op het hoogste niveau. Dat duel wordt beslist in een tweeluik, op 24 mei en 29 mei.

FC Emmen is als eerste club verzekerd van promotie. De Drentse ploeg is niet meer te achterhalen door huidige nummer drie FC Eindhoven. In theorie kunnen de Brabanders nog voorbij nummer twee FC Volendam, maar ook dat lijkt uitgesloten. Sinds 2020 promoveren de twee beste ploegen rechtstreeks.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen