Japan
0 – 0
Costa Rica

Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Danjuma maakt wederom veel indruk, goed nieuws voor Barça

Danjuma maakt wederom veel indruk, goed nieuws voor Barça

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

19 april 2022 – Arnaut Danjuma is niet te stoppen dit seizoen. De Oranje-international, die onlangs nog een ware plaag was voor Bayern München, loodste Villarreal dinsdagavond hoogstpersoonlijk naar een 2-0 overwinning op Valencia. 

Danjuma maakte afgelopen zomer de overstap van Bournemouth naar Villarreal. De Spanjaarden telden een slordige 23,5 miljoen euro voor hem neer, dus er werd veel van hem verwacht. Danjuma heeft weinig tijd nodig gehad om zijn belofte in te lossen. Vooral in de Champions League maakt hij veel indruk. Na zijn vier doelpunten in de groepsfase was hij ook trefzeker tegen Juventus en Bayern München in respectievelijk de achtste en kwartfinale. Mede dankzij het doelpunt van Danjuma in het heenduel met Bayern, plaatste Villarreal zich vorige week voor de halve finales van het miljardenbal. Daarin neemt de Europa League-winnaar van vorig seizoen het op tegen Liverpool. 

Terwijl de Engelse grootmacht Manchester United op een hoopje speelde, maakten Villarreal en Danjuma indruk tegen Valencia. Na zeventien minuten was het verschil al gemaakt. Nadat Danjuma in de tiende minuut de score had geopend uit een strafschop, was het zeven minuten later opnieuw raak voor de aanvaller. Het waren zijn negende en tiende competitietreffer van dit seizoen. Villarreal moest winnen om nog een beetje te uitzicht te houden op een plek in de top vier, die recht geeft op deelname aan de groepsfase van de Champions League. Dan is een vroege 2-0 voorsprong natuurlijk erg lekker, al had Valencia nog alle tijd om de achterstand weg te poetsen. 

Dat gebeurde echter niet. Villarreal hield redelijk eenvoudig stand en trok de 2-0 voorsprong over de streep. Zo kroonde Danjuma, die na 71 minuten werd vervangen, zich niet voor het eerst in zijn debuutseizoen in Spanje tot matchwinner. Dankzij de 2-0 zege op Valencia komt Villarreal op 52 punten. Dat zijn er nog wel acht minder dan Atlético Madrid, dat momenteel op de vierde plek staat. De ploeg van Diego Simeone komt woensdagavond in actie tegen Granada. 

Real Betis-Elche (0-1)
Welke ploegen zich in de navolging van Real Madrid zullen plaatsen voor de Champions League, is nog maar de vraag. De verschillen zijn erg klein. Sterker nog, FC Barcelona, Sevilla én Atlético Madrid hebben allemaal zestig punten. Real Betis kon dinsdagavond óók op dat aantal komen, maar dan had de ploeg uit Sevilla wel moeten winnen van Elche. En dat deed ze niet. Integendeel zelfs. Real Betis ging in eigen huis met 0-1 onderuit door een doelpunt van José Antonio Morente Olivia in de 82e minuut. De thuisploeg eindigde de wedstrijd met tien man, nadat Paul Akouokou in de blessuretijd met rood van het veld werd gestuurd. De overwinning van Elche is goed nieuws voor FC Barcelona, dat maandag met 0-1 verloor van Cádiz, maar Real Betis dus niet langszij ziet komen. 

Overige uitslagen:
Mallorca-Alavés 2-1 Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd