ADO Den Haag ondanks twee goals Verheydt niet langs Jong PSV

19 april 2022, 21:33

ADO Den Haag heeft in de thuiswedstrijd tegen Jong PSV genoegen moeten nemen met een 2-2 gelijkspel. Hoewel de Hagenezen daar niet heel veel aan hebben, zullen ze niet helemaal ontevreden zijn. Ze begonnen het inhaalduel immers met een 0-1 achterstand. Thomas Verheydt was, niet voor het eerst dit seizoen, de grote uitblinker bij ADO. 

Waar Vitesse eerder op de dinsdagavond slechts zes minuten had om een 0-1 achterstand goed te maken, mocht ADO Den Haag niet klagen. De Hagenezen hadden namelijk nog ruim een uur om te voorkomen dat Jong PSV er met de punten vandoor zou gaan. Maar de voorbereiding op het restant van het thuisduel met de Eindhovense beloften werd verstoord door een – je verzint het niet – uitgevallen lichtmast. De ontmoeting tussen ADO en Jong PSV werd op 11 maart juist nog gestaakt wegens een stroomstoring, waardoor de lichtmasten ermee ophielden.

Lees ook: Wéér gaat het mis met verlichting in Den Haag

Na een kleine vertraging kon er echter 'gewoon' worden gevoetbald. De wedstrijd werd hervat in minuut 26, bij een 0-1 tussenstand. Het doelpunt dat tijdens het eerste deel het verschil maakte tussen beide ploegen werd gemaakt door Johan Bakayoko. De talentvolle aanvaller, die bezig is aan een geweldig seizoen, was uiteraard opnieuw van de partij. Maar het was de thuisploeg die uit de startblokken schoot. Zo kreeg ze drie minuten na het eerste fluitsignaal al een goede mogelijkheid via Verheydt. De spits liet de bal echter te veel van zijn voet schieten.

Maar wie een Haagse storm richting het Jong PSV-doel had verwacht, kwam bedrogen uit. Voor de rust althans. In de tweede helft gooide de thuisploeg er een schepje bovenop. Dat resulteerde binnen tien minuten in de gelijkmaker van Verheydt. Nadat een poging van Ricardo Kishna nog kon worden gekeerd, was de spits er als de kippen bij om de bal in de herkansing achter Vincent Müller te schieten. Heel lang hingen de bordjes echter niet in evenwicht. Jong PSV had nog maar weinig laten zien, maar de eerste beste kans zat er wel direct in. Nigel Thomas stuurde twee verdedigers het bos in, alvorens de 1-2 binnen te schieten.

De doelpunten vielen in de tweede helft echter als rijpe appelen, want niet heel lang na de 1-2 knikte Verheydt zijn ploeg wederom naast Jong PSV. Het was alweer zijn 29e competitietreffer van dit seizoen, waarmee hij topscorer Thijs Dallinga van Excelsior serieus in het vizier krijgt. Dallinga staat op 31 doelpunten. ADO kon nóg een doelpunt van Verheydt goed gebruiken, maar zover kwam het niet. De teller bleef staan op twee. Zowel ADO als Jong PSV kreeg nog wel mogelijkheden op de winnende, maar het inhaalduel eindigde uiteindelijk onbeslist.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen