'Matusiwa kan sterk debuutseizoen bekronen met mooie transfer'

19 april 2022, 16:20

Waar FC Groningen na dit seizoen mogelijk afscheid neemt van meerdere sterkhouders, staat ook oud-speler Azor Matusiwa voor een transfer. De middenvelder verruilde het Hoge Noorden afgelopen zomer voor Stade Reims. Daar doet hij het zo dusdanig goed, dat hij zich naar verluidt in de kijker heeft gespeeld van clubs uit de Premier League.

Dat meldt Voetbal International althans. 'De goede prestaties van Matusiwa zijn opgevallen aan de overkant van Het Kanaal. Meerdere Premier League-clubs hebben inmiddels hun belangstelling laten doorschemeren', klinkt het. Namen van clubs worden er niet genoemd, maar het is duidelijk dat de middenvelder zijn uitstekende debuutseizoen in Frankrijk mogelijk gaat bekronen met een mooie transfer. Dat de Premier League voor hem lonkt, is eigenlijk niet meer dan logisch als je kijkt naar waar hij dit seizoen in uitblinkt.

'Bij middenmoter Stade Reims is Matusiwa net als in Groningen het cement tussen de stenen; geen enkele basisspeler van de Franse club scoort zo hoog op onderscheppingen en tackles als de 23-jarige Nederlander', schrijft VI. En in Engeland is men natuurlijk dol op spelers die vooral uitblinken zónder bal. Mocht een club komende zomer daadwerkelijk werk willen maken van de komst van Matusiwa, zal ze wel diep in de buidel moeten tasten. De oud-speler van onder meer De Graafschap en FC Groningen heeft bij Stade Reims nog een contract tot de zomer van 2026. De huidige nummer dertien van de Ligue 1 telde afgelopen nog vier miljoen euro neer om hem over te nemen van FC Groningen.

Matusiwa kwam dit seizoen vooralsnog 27 keer in actie voor Stade Reims. Hij scoorde eenmaal en verzorgde ook één assist. De middenvelder deelt de kleedkamer met onder meer Mitchel van Bergen. De oud-aanvaller van Vitesse en SC Heerenveen heeft het echter wat lastiger in zijn eerste jaar in Frankrijk. Hoewel Van Bergen in 22 wedstrijden in actie kwam, scoorde hij pas één keer en verzorgde hij vooralsnog slechts twee assists. Andere bekende namen met een verleden in de Eredivisie zijn Wout Faes (Excelsior en SC Heerenveen) en Arbër Zeneli (SC Heerenveen). 

Lees ook: Bedrijvig Groningen heeft nu wel beet

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen