Laporta ontkent beschuldigingen Barça-fans: "Een computerfout"

19 april 2022, 13:16

Voorzitter van FC Barcelona Joan Laporta heeft zichzelf niet populair gemaakt bij de eigen aanhang. Na afloop van de verloren Europa League-wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt bleken er tienduizenden Eintracht-supporters in Camp Nou te zitten. Zowel trainer Xavi als de supporters spraken er schande van. Laporta heeft daar inmiddels op gereageerd.

De fans van Barcelona hielden afgelopen competitiewedstrijd een protestactie. Ze voelden zich belaagd in eigen huis en vonden het schandalig dat de club commercieel belang verkiest boven de eigen supporters. De club zou volgens hen namelijk helemaal geen kaartjes aan de fans van de tegenstander moeten verkopen, buiten de tickets voor het uitvak. De actie was voornamelijk gericht richting Laporta.

Op een persconferentie heeft Laporta van zich laten horen. "Het is niet de schuld van de club, maar we voelen wel verantwoordelijkheid. Ik verontschuldig me tegenover de fans, want zij voelden zich niet op hun gemak door de massale aanwezigheid van de Duitse fans." Hoewel Laporta in eerste instantie aangaf er niets aan te kunnen doen, legde hij later de schuld bij het ticketsysteem.

Lees ookXavi baalt van 'beroving'

"De club heeft geen tickets aan Duitsers verkocht, maar door een computerfout is 45% van de VIP-tickets toch bij hen in handen gekomen. We kregen meer dan 27.000 aankoopverzoeken vanuit Duitsland en het systeem kon het niet aan. Door georganiseerde groepen fans en handelaren was het controlemechanisme defect." Zo hoopt Laporta dat het niet nog eens zal gebeuren, zonder echt maatregelen aan te kondigen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen