'Mazraoui laat FC Barcelona beduusd achter en bereikt akkoord'

'Mazraoui laat FC Barcelona beduusd achter en bereikt akkoord'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

19 april 2022 – Noussair Mazraoui beschikt over een aflopend contract en zal Ajax komende zomer transfervrij verlaten. Daardoor heeft de back de clubs voor het uitkiezen en lange tijd leek FC Barcelona de belangrijkste gegadigde om hem vast te leggen. De Spaanse club zou zelfs al dicht bij zijn handtekening zijn geweest, totdat Bayern München hem voor hun neus wegkaapte.

Het Duitse medium Sport BILD meldt namelijk dat Bayern München inmiddels een akkoord heeft bereikt met Mazraoui. De Duitse club leek eerder te zijn afgehaakt in de onderhandelingen met de Marokkaan, maar toen een akkoord met Barcelona naderede, meldde het zich plotseling opnieuw in de strijd. Dat bleek met succes, want de twee partijen hebben dus een principeakkoord bereikt.

Mazraoui is bezig aan een uitstekend seizoen bij Ajax en ligt dus in de belangstelling van meerdere grote clubs. Hij gaf eerder al aan zijn aflopende contract bij Ajax niet te willen verlengen, aangezien hij klaar is voor de volgende stap in zijn carrière. De kans is aanwezig dat hij samen met teamgenoot Ryan Gravenberch de overstap maakt naar Bayern München, maar dat is afhankelijk van Ajax.

Lees ook: Terugkeer bij Marokko lonkt voor Mazraoui en Ziyech na wending

Daarnaast weerlegt BILD het gerucht dat Bayern ook in de markt is voor Freiburg-verdediger Nico Schlotterbeck, maar bevestigt het wel dat Borussia Dortmund interesse heeft in Karim Adeyemi van RB Salzburg. De onderhandelingen verlopen echter stroef, doordat er een meningsverschil is omtrent de bonussen. Dortmund hoopt met Adeyemi een vervanger binnen te halen voor de vertrekkende Erling Haaland. 

Reacties

gerelateerd