Frenkie de Jong kop van jut: 'Liet zijn slechtste versie zien'

Frenkie de Jong kop van jut: 'Liet zijn slechtste versie zien'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

19 april 2022 – FC Barcelona ging de afgelopen dagen door een rollercoaster. Na de 2-0 achterstand van Real Madrid, dacht het even weer helemaal terug te zijn in de titelstrijd, maar Real draaide de achterstand om en FC Barcelona verloor zelf van Cadiz met 0-1. De titelstrijd is daarmee zo goed als gespeeld in Spanje en de Spaanse media waren na afloop voornamelijk kritisch op Frenkie de Jong.

Het Spaanse SPORT was het meest kritisch op de Nederlandse middenvelder en deelde zelfs een 3 aan hem uit. 'Hij droeg vanaf het middenveld helemaal niets bij aan Barcelona. Zijn ploeggenoten hadden hem nodig, maar hij liet niets zien. Het was een hele slechte wedstrijd van De Jong.' Daarnaast liet het medium weten dat Barcelona heel duidelijk Pedri miste op het middenveld.

Ook Mundo Deportivo was dezelfde mening toegedaan. 'Dit was echt de slechtste versie van Frenkie de Jong. Het was een van zijn slechtste optredens in Barcelona-tenue.' Naast De Jong mocht ook Memphis weer eens aan de aftrap beginnen, maar ook hij stelde flink teleur. 'Memphis had de taak om de bal vast te houden en doelpunten te maken, maar dat kwam niet uit de verf.'

Lees ookSpaanse media niet mild voor Frenkie na belabberde avond

'Het was voor hem een gemiste kans', voegt Marca eraan toe. 'Het lukte hem niet om voor gevaar te zorgen. Niet vanuit de spits, maar ook niet vanaf de zijkant. Je kunt beter Luuk de Jong opstellen.' Ook bij SPORT kwam hij er niet goed uit. 'Hij greep de kans niet aan die hij van Xavi kreeg en liet zien wedstrijdritme te missen. Het was niet zuiver, dralend en hij was feitelijk onzichtbaar.'

Reacties

gerelateerd