Napoli slikt late tegengoal en maakt pas op de plaats in titelstrijd

18 april 2022, 21:27

Napoli heeft maandagavond averij opgelopen in de strijd om de Italiaanse titel. In blessuretijd werd tegen AS Roma een zege uit handen gegeven (1-1).

Napoli is met AC Milan en Internazionale verwikkeld in een bloedstollende titelrace. De clubs uit Milaan hebben de beste papieren om de Scudetto te winnen, maar de verschillen in de top van de Serie A zijn klein. Napoli zou bij een zege AC Milan tot twee punten zijn genaderd, maar bleef tegen Roma steken op een gelijkspel.

Lang leek het erop dat Lorenzo Insigne de matchwinner zou worden in het Stadio Diego Armando Maradona. De Italiaanse aanvaller benutte na twaalf minuten een strafschop, die gegeven werd na een overtreding op Hirving Lozano. Roma, met Rick Karsdorp als basisspeler, raakte in de tweede helft het houtwerk, maar leek met een nederlaag huiswaarts te worden gestuurd.

In blessuretijd dompelde de ploeg van trainer José Mourinho Napoli alsnog in rouw. Op aangeven van Tammy Abraham tekende Stephan El Shaarawy voor de 1-1, waarna het laatste fluitsignaal snel volgde. Voor Napoli is het puntenverlies heel duur. De strijd is nog niet gestreden, maar de eerste landstitel sinds 1990 raakt wel uit zicht.