Derby County komt enorm puntenstraf niet te boven en degradeert

18 april 2022, 18:22

Het doek is gevallen voor Derby County. De club van trainer Wayne Rooney is na een 1-0 nederlaag tegen Queens Park Rangers uit het Championship gedegradeerd.

De degradatie van Derby County is een logisch gevolg van de financiële problemen waarmee de club komt. The Rams kregen gedurende het seizoen liefst 21 punten in mindering, waardoor lijfsbehoud een schier onmogelijke opgave werd. Met nog drie wedstrijden is degradatie nu een feit.

Zonder de puntenstraf was Derby County al een tijdje veilig geweest. De voormalig club van Phillip Cocu zou dan met 52 punten op de zeventiende plaats hebben gestaan. De realiteit is dat Derby County met 31 punten de een-na-laatste plek bezet en het gat naar de veilige zeventiende plaats niet meer kan dichten. Volgend seizoen komt de club van Rooney uit in de League One, het derde Engelse niveau.

Piroe blijft scoren

Joël Piroe gaf met Swansea City een zekere lijkende overwinning weg. De Welshe club leidde na een uur met 1-4 tegen Reading, maar kreeg in het laatste deel van de wedstrijd nog drie doelpunten om de oren. Piroe was twee keer trefzeker in het Select Car Leasing Stadium en schroefde daarmee zijn seizoenstotaal op naar twintig treffers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen