Gent wint Croky Cup na matige, maar zenuwslopende finale

18 april 2022, 17:55   Bijgewerkt: 18 april 2022, 18:29

KAA Gent heeft voor de vierde keer in de clubgeschiedenis de Belgische beker gewonnen. De finale tegen RSC Anderlecht werd vanaf de strafschopstip beslist nadat er 120 minuten niet gescoord was.

Anderlecht startte de eindstrijd met Wesley Hoedt, Joshua Zirkzee en Ajax-huurling Lisandro Magallán, terwijl er bij Gent een basisplaats was voor Tarik Tissoudali. De in Amsterdam geboren aanvaller kent een topseizoen en is een van de smaakmakers van de Belgische competitie. Volgend seizoen is de oud-speler van Telstar, SC Cambuur, VVV-Venlo en De Graafschap mogelijk in Spanje te bewonderen, want Valencia wil hem hebben.

Het was Gent dat in de openingsfase het initiatief naar zich toetrok en via Michael Ngadeu de eerste kans van de wedstrijd kreeg. De kopbal van de ervaren verdediger uit Kameroen werd vakkundig uit het doel gehouden door Hendrik Van Crombrugge. Gent bleef gedurende de eerste helft de boventoon voeren en leek vlak voor rust op 0-1 te komen, ware het niet dat de rake kopbal van Roman Bezoes vanwege buitenspel werd afgekeurd.

Anderlecht stelde daar maar weinig tegenover. Ook in tweede helft creëerde de ploeg van Vincent Kompany nauwelijks wat. Kansen waren sowieso spaarzaam na rust, want Gent werd eveneens niet gevaarlijk meer. Een verlenging was het logische gevolg. Daarin gebeurde een stuk meer dan in de tweede helft. Darko Lemajic raakte namens Gent de lat, maar doelpunten bleven echter uit, waardoor strafschoppen uitkomst moesten bieden. Die werden beter genomen door Gent. Michael Murillo miste de laatste penalty en werd zodoende de schlemiel van de middag.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!