Cruijff over werk bij Barcelona en eventuele toekomst bij Ajax

Cruijff over werk bij Barcelona en eventuele toekomst bij Ajax

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

18 april 2022 – Jordi Cruijff is momenteel niet bezig met een mogelijk vertrek naar Ajax. De afgelopen periode werd hij veelvuldig in verband gebracht met de functie van technisch directeur in Amsterdam, maar vooralsnog zit hij goed op zijn plek bij FC Barcelona. Daar mag hij zich bemoeien met het technisch beleid van de Catalanen.

"Ik heb het hier naar mijn zin", vertelde Cruijff aan ESPN. "Het technische verhaal vind ik wel leuk, dat heb ik jaren geleden ook gedaan. Daarna heb ik het trainerschap geprobeerd, nu ben ik hier weer terug en over vijf jaar, wie weet. Ik heb van Barcelona ook jarenlang belletjes gehad, maar ik voelde dat het niet het juiste moment was." 

Uiteindelijk kwam dat moment in de zomer van 2021 dus wel, juist toen de club het moeilijk had. "Soms is het mooi om vanuit een moeilijke situatie te helpen aan een soort wederopbouw, om weer te groeien naar waar de club hoort. Dat vond ik een mooie uitdaging en dat is een van de redenen waarom ik teruggekomen ben. Verder had ik het als trainer in China prima naar mijn zin. Zulke contracten, daar droom je van."

Ajax
Of hij een dienstverband bij Ajax daarmee uitsluit? "Je weet nooit wat er gebeurt, maar ik heb het hier tot nu toe goed naar mijn zin. Ik voel me gerespecteerd, kan beslissingen nemen en helpen de strategie te bepalen. Dat soort dingen vind ik heel leuk."

Cruijff wilde net als eerder niet zeggen of er contact is geweest met Ajax. "Dat heb ik ook van m'n vader geleerd: je dribbelt langs de vraag. Dat blijf ik doen. Ik vind het niet zo correct om te praten over dat soort dingen. Als het ooit gebeurt, gebeurt het. En anders betekent het dat we allemaal een andere weg hebben gekozen."

Reacties

gerelateerd