Relletje in Spanje: Piqué verdiende miljoenen aan geheime deal

18 april 2022, 11:40   Bijgewerkt: 18 april 2022, 11:58

Gerard Piqué is onder vuur komen te liggen in Spanje. De verdediger van FC Barcelona zou een belangrijke rol hebben gespeeld in het verplaatsen van de Spaanse Supercopa naar Saoedi-Arabië. Daar heeft de speler zelf een flink bedrag aan overgehouden.

De Spaanse Supercopa, eerder één wedstrijd tussen de landskampioen en de bekerwinnaar, kent sinds 2019/20 een andere opzet. Het toernooi bestaat nu uit vier clubs en wordt dus afgewerkt in Saoedi-Arabië. Bij die toewijzing zou de Spaanse voetbalbond de Saoedische organisatie onder druk hebben gezet om Piqué te betalen om de nieuwe toernooiorganisatie en de Spaanse bond samen te brengen.

Het zou gaan om een deal die Piqué in totaal 24 miljoen euro op kan leveren, vier miljoen per keer voor de eerste zes edities van het toernooi die in Saoedi-Arabië worden afgewerkt. Het bedrag is overgemaakt naar Kosmos, het investeringsbedrijf waar de verdediger eigenaar van is, om zijn betrokkenheid bij de deal te verbergen. 

Audio

De onthulling kwam van het Spaanse El Confidencial. Het medium zou in handen zijn gekomen van documenten en audiofragmenten die het nieuws bevestigen. "Geri, gefeliciteerd", zou er op een audiotape uit 2019 te horen zijn. "Ik heb het niet over je geweldige wedstrijd of je goal van gisteren, maar over het feit dat het twaalf uur geweest is en de overeenkomst met Saoedi-Arabië daarom rond is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen