Van Dijk acht kans op vier prijzen met Liverpool niet heel groot

18 april 2022, 10:17

Wint Liverpool dinsdagavond van Manchester United, neemt het tijdelijk de koppositie over van Manchester City en blijft het volop in de race om dit seizoen vier prijzen te winnen. Hoewel Virgil van Dijk en zijn ploeggenoten afgelopen zaterdag veel indruk maakten door Manchester City uit het bekertoernooi te kegelen, denkt de Oranje-captain niet dat zijn ploeg de 'quadruple' wint.

Liverpool heeft een geweldige week achter de rug. Na de zinderende competitietopper tegen Manchester City plaatste de ploeg van Jürgen Klopp zich voor de halve finale van de Champions League en bereikte ze drie dagen later ten koste van Manchester City de finale van de FA Cup. Liverpool ligt dus nog altijd op koers voor de treble, zeker als er dinsdagavond wordt gewonnen van Manchester United. Mochten Klopp en zijn manschappen erin slagen om de treble te winnen, zijn zij de eerste ooit in Engeland die beslag leggen op de quadruple. Eerder dit seizoen veroverde Liverpool namelijk al de League Cup.

Lees ook: Liverpool deelt eerste tik uit en kegelt Manchester City uit FA Cup

Hoewel de huidige nummer twee van de Premier League blaakt van het zelfvertrouwen, acht Van Dijk de kans dat zijn ploeg de quadrupple verovert niet heel groot. ''Het is nog nooit een Engelse club gelukt om alle vier de trofeeën te winnen en daar is een reden voor; het is praktisch onmogelijk'', wordt de Oranje-captain door het Algemeen Dagblad geciteerd bij de BBC. ''Al dat praten over de quadruple komt van buitenaf en kan voor extra druk zorgen bij ons. Maar het is iets waar iedere voetballer van droomt; alle competities winnen waarin je meedoet. We zullen zien, het beste is om niet te ver vooruit te kijken en ons te richten op de eerstvolgende wedstrijd.''

En die staat dus dinsdagavond op het programma. Liverpool krijgt dan bezoek van Manchester United. Omdat Manchester City woensdagavond 'pas' in actie komt, kunnen Van Dijk en co bij een overwinning op Manchester United tijdelijk de koppositie overnemen. Het verschil tussen beide ploegen is nu nog één punt in het voordeel van de ploeg van Pep Guardiola, die woensdag Brighton ontvangt in het Etihad.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen