Pijnlijke statistiek voor Haller, Danilo heeft toch nog wat te vieren

18 april 2022, 08:30

Erik ten Hag baarde zondagavond opzien door met Brian Brobbey te beginnen aan de bekerfinale tegen PSV. De basisplaats voor de huurling van RB Leipzig ging ten koste van Sébastien Haller. De Fransman scoort er weliswaar flink op los dit seizoen, maar moest het in de eindstrijd doen met een invalbeurt. Die zal hij snel willen vergeten, want hij kwam totaal niet in het stuk voor.

Vroegtijdig uitgeschakeld in de Champions League en dan ook nog eens de bekerfinale verliezen van de grote concurrent. Het seizoen van Ajax dreigt daardoor als een nachtkaars uit te gaan, tenzij het 'gewoon' nog beslag legt op de landstitel. Maar zelfs dan zullen de Amsterdammers terugkijken op een teleurstellend seizoen. Of dat dan ook geldt voor Haller, is nog maar de vraag. De Fransman beleeft, in ieder geval als we naar zijn statistieken kijken, een fenomenaal seizoen. Hij kwam vooralsnog in 38 wedstrijden in actie en daarin scoorde hij liefst 33 keer. Haller is met twintig doelpunten zelfs topscorer van de Eredivisie.

Lees ook: Ajax-coach Ten Hag verklaart afwezigheid Onana en wissel Haller

Maar in de bekerfinale tegen PSV was er dus geen hoofdrol voor hem weggelegd. Ten Hag gaf de voorkeur aan Brobbey omdat de jonge spits meer snelheid en diepgang heeft. Haller moest het doen met een reserverol. De Fransman maakte in de tweede helft zijn entree binnen de lijnen in een poging om de 2-2 te forceren. Maar die viel niet en Haller kwam ook geen minuut in de buurt van de gelijkmaker. Haller had zelfs geen enkel balcontact in het zestienmetergebied van PSV, zei Arno Vermeulen zondagavond in het programma Studio Voetbal. Een veelzeggende statistiek, want Ajax werd na de 2-1 van Cody Gakpo nauwelijks gevaarlijk.

''Ten Hag zegt dat Ajax in tien minuten de wedstrijd heeft verloren. Dat klopt wel, want PSV keert hem en komt met 2-1 voor. Maar er was vervolgens nog genoeg tijd in de wetenschap dat PSV het fysiek ook nog wel eens wat lastiger zou krijgen'', aldus Vermeulen. ''En tóch lukte het Ajax in die hele tijd niet om die tweede goal te maken. Het was ook niet zo dat die bal er één minuut voor tijd in vliegt en je er niets meer aan kunt doen. Ze hebben nog tijd zat gehad. En daarin hebben ze weinig kansen gecreëerd.'' Ook Brobbey kwam amper in het stuk voor, zag Vermeulen. Eén keer benutte Brobbey zijn kwaliteiten, maar zijn assist op Davy Klaassen ging niet door wegens buitenspel.

Danilo topscorer van het bekertoernooi

Ten Hag had ook nog kunnen kiezen voor Danilo. De Braziliaan bleef echter de hele wedstrijd op de bank. Enerzijds logisch als je je bedenkt dat je Haller achter de hand hebt, anderzijds toch opvallend. Danilo was namelijk de topscorer van het bekertoernooi. Hoewel de spits dit seizoen niet tot nauwelijks aan bod komt bij Ajax, scoorde hij in drie bekerwedstrijden zes keer. Hij maakte er twee tegen de amateurs van Barendrecht en vier in het thuisduel met Excelsior Maassluis. Enkel Joey Veerman kon Danilo nog van de troon stoten, maar dan had de PSV-middenvelder er zondag vier moeten maken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

redacteur
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Maarten Stekelenburg kon Danilo ook nog van de troon stoten, alleen moest hij er nog 7 maken in de finale.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen