Tadic vol ongeloof over Makkelie: "Een honderd procent penalty"

17 april 2022, 23:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dusan Tadic (33) snapt niets van de beslissing van Danny Makkelie om géén strafschop te geven aan Ajax. De Serviër werd in de eerste helft tijdens de bekerfinale tegen PSV in het vijandige zestienmetergebied aangetikt door Joey Veerman, die zijn been liet staan. De leidsman vond het geen penalty en ook de VAR besloot om niet in te grijpen.

Dat leidde tot onbegrip bij de aanvoerder van Ajax. "Een honderd procent penalty", was het oordeel van Tadic tegenover Voetbal International over de overtreding die op hem gemaakt werd. "Ongelofelijk. Makkelie is onze beste scheidsrechter, maar het was voor honderd procent een penalty." Het fragment werd door de VAR wel bekeken, maar VAR Dennis Higler en AVAR Erwin Zeinstra grepen niet in.

Dat had volgens Tadic wel gekund of misschien wel gemoeten. "Ik wil daar niet naar wijzen, maar ik denk dat als je de beelden ziet...", aldus de aanvaller. "Ik heb ook tegen de scheidsrechter gezegd dat hij moest gaan kijken en dat het zeker een penalty was." Ook Ajax-trainer Erik ten Hag gaf tijdens de persconferentie te kennen dat hij vond dat de bal op elf meter had moeten gaan.

Lees ook: Ten Hag na zeperd: "We speelden tegen meer dan elf spelers"

Naast de niet gegeven strafschop keurde Makkelie ook nog twee doelpunten af van Ajax, maar dat was in beide gevallen vanwege (het randje van) buitenspel en dus terecht. Ook voor die momenten hoefde Makkelie niet naar de kant, maar voer op het advies van de scheidsrechters in Zeist. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Nick88
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoezo 100% hij word niet eens geraakt 😂. Maarja met makkelie weet je het nooit

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

100% omdat er verderop in de wedstrijd voor exact hetzelfde 2x een vrije trap wordt gegeven. Maar Makkelie kreeg in de aanloop naar deze wedstrijd veel kritiek en misschien speelde dat wel mee.

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zeg Tadic, dat is karma vriend.

gstbf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tadelientje mot nie zeuren,en is gewoon een eng mannetje die steeds vaker door het ijs zakt. En dit gedrag nodig heeft . Hij liet gewoon zijn been hangen . Verder was de scheids idd wel een drama Je moet idd niet overal voor fluiten ,maar dit was te ,en vaak in bet voordeel van ajax Ajax had 2x rood moeten hebben maar dat zal meneertje tadic wel weer niet gezien hebben

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen