Schmidt vindt seizoen PSV nu al geslaagd: "Fantastisch"

17 april 2022, 23:13

Roger Schmidt heeft zo'n anderhalve maand voor zijn vertrek zijn tweede prijs als trainer van PSV kunnen bijschrijven. Na afloop verscheen hij uiteraard in opperbeste stemming op de persconferentie. Hoewel PSV nog altijd een titelstrijd voert, noemde hij het seizoen nu al geslaagd.

"Ik ben trots om coach te zijn van dit team", begon Schmidt. "Wat ik vandaag heb gezien is ongelofelijk. Hoe ze vochten, hoeveel geduld ze hadden, hoe goed het voetbal was. Als je drie dagen na een erg intensieve wedstrijd tegen Leicester kan presteren zoals we vandaag deden, zeker als je in de rust met 1-0 achterstaat, is dat ongelofelijk."

Het was pas de eerste prijs van de twee die PSV dit seizoen nog kan pakken, maar Schmidt noemde het seizoen nu al een succes. "Natuurlijk. Het is lang geleden dat we in de kwartfinale van een Europese competitie stonden en dat we de beker en de Super Cup hebben gewonnen. Als dit geen succesvol seizoen is, wat dan wel? Wat de spelers dit seizoen hebben gedaan, is fantastisch."

Lees ookTen Hag na zeperd: "We speelden tegen meer dan elf spelers"

Titelrace

Toch staat er nog veel op het spel in de slotfase van het seizoen, weet ook Schmidt. "Het is al een succes, en nu willen we het top afsluiten", stelde hij. Bij Cody Gakpo is het geloof daarin alleen maar gegroeid. "We hebben het niet meer in eigen hand, maar ik ben ervan overtuigd dat als we onze vijf wedstrijden winnen, we Ajax goed onder druk zetten. Misschien maken ze dan een paar foutjes."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen