'FC Barcelona gaat na dit seizoen toch niet verder met De Jong'

17 april 2022, 21:20

FC Barcelona gaat na dit seizoen vermoedelijk niet verder met Luuk de Jong (31). De sterke spits is de laatste tijd belangrijk bij de Catalaanse grootmacht, maar wordt gehuurd van Sevilla en in Camp Nou zou men hebben besloten om niet met de Nederlander verder te gaan.

Dat meldde journalist Sierd de Vos zondagavond op Ziggo Sport. Hij heeft opgevangen dat FC Barcelona niet verder gaat met De Jong, die onder Ronald Koeman overkwam van Sevilla en voor één jaar werd gehuurd van die club. Hoewel hij als pinchhitter onder Xavi al vaak belangrijk is geweest vanaf de bank, stopt het avontuur van de Nederlander mogelijk na een jaar alweer.

De vraag is derhalve dan ook waar de toekomst ligt van De Jong, die nog een contract doorlopend heeft voor één jaar bij Sevilla. Coach Xavi was eerder nog heel lovend over de spits, die hij typeerde als een voorbeeld voor veel andere spelers. Maandagavond zit hij ook weer gewoon bij de selectie voor het duel met Cadiz. 

Lees ook: Koeman ziet De Jong opbloeien: "Daar krijg ik credits voor terug"

De voormalig PSV'er, die ook in Eindhoven nog altijd op de lijstjes staat, speelde 24 officiële wedstrijden namens FC Barcelona, waarin hij zeven doelpunten maakte en een assist gaf.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen