Stekelenburg verraadt keuze Ten Hag: Onana gepasseerd

17 april 2022, 20:53   Bijgewerkt: 17 april 2022, 23:14

Ajax-keeper Maarten Stekelenburg (39) hoorde aan het begin van deze week dat hij in de bekerfinale tegen PSV zou gaan keepen. Hoewel Erik ten Hag voor de wedstrijd niet wilde bevestigen dat Andre Onana naast zijn gecommuniceerde blessure was gepasseerd, is dat dus wel degelijk aan de hand.

In het interview met Stekelenburg wordt duidelijk dat de ervaren doelman snel na het vorige weekend waarin Onana onder vuur kwam te liggen al hoorde dat hij zou gaan spelen tegen PSV. De liesblessure waarmee de Kameroener zou kampen, kwam 'pas later', zo liet Stekelenburg desgevraagd weten. Zijn concurrent zat derhalve dan ook niet op de bank in De Kuip.

"Natuurlijk was ik blij toen ik hoorde dat ik zou gaan spelen", reageerde Stekelenburg over de keuze van Ten Hag. "Ik ben er heel lang uit geweest, maar ik vaker periodes gehad dat ik er langer uit geweest ben. Maar het is fijn als je mag beginnen en zodra het fluitsignaal gaat, is dat ook weer weg. En de spanning was daarvoor al weg."

Lees ookVijf conclusies na de bekerwinst van PSV op rivaal Ajax

Dat Stekelenburg toch met een kater terug naar Amsterdam gaat, is te wijten aan de nederlaag die de Amsterdammers leden tegen PSV. "We spelen een redelijke eerste helft, maar in maken zijn kleine dingen het verschil. We geven het na rust binnen vijf of misschien wel drie minuten weg", baalde de sluitpost.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen