PSV doet Ajax in twee minuten pijn en wint beker dankzij Gakpo

17 april 2022, 20:04   Bijgewerkt: 17 april 2022, 20:10

PSV heeft voor het eerst na tien jaar weer eens beslag gelegd op de KNVB Beker. In een heerlijke finale waarin drie goals afgekeurd werden (2x Ajax, 1x PSV) waren twee geweldige minuten van de Eindhovenaren genoeg voor de zege: 2-1. Daarin maakte Gakpo de winnende treffer, nadat hij vlak daarvoor de assist had gegeven op de goal die het doelpunt van Ryan Gravenberch ongedaan had gemaakt.

Ajax en PSV speelden dit seizoen al drie keer eerder tegen elkaar, en van die drie krachtmetingen won Ajax er twee en PSV een. De ploeg van Roger Schmidt greep met een overtuigende 4-0 zege de Johan Cruijff Schaal aan het begin van het seizoen en Ajax liet PSV twee keer buigen in de Eredivisie: 5-0 en 1-2. Met deze krachtmeting aan het einde van het seizoen was het kwartet compleet, in het stadion van Feyenoord konden de nummers 1 en 2 van de competitie gaan uitmaken wie de sterkste was.

Bij Ajax ging het voorafgaand aan de bekerfinale vooral over André Onana, die werd gepasseerd door Erik ten Hag en zich vervolgens afmeldde met een blessure. Maar ook Sébastien Haller begon niet in de basis, hij begon net als Mohamed Ihattaren op de bank. Wel waren Noussair Mazraoui en Lisandro Martínez gewoon fit genoeg om te spelen. Aan de kant van PSV was de opstelling hetzelfde als afgelopen donderdag in de Conference League. Noni Madueke ontbrak opnieuw, net als de langer uitgeschakelde Olivier Boscagli. 

Kansen waren echter schaars, het voetbalgevecht bracht weinig uitgespeelde aanvallen met zich mee. Toch werd er drie keer gescoord voordat Makkelie na een minuut of 51 affloot: Eran Zahavi scoorde vanuit buitenspelpositie, Gravenberch schoot raak van net buiten het strafschopgebied en op slag van rust deed Mazraoui dat ook. Daarbij dacht Ajax op 0-2 te komen, maar Dusan Tadic had eerder die aanval buitenspel gestaan en dus trok de VAR een streep door de goal.

In het resterende half uur drong Ajax wel aan en moest Yvon Mvogo enkele keren handelend optreden, maar PSV was via invallers Yorbe Vertessen en Armindo Bruma dichter bij de 3-1 dan Ajax bij de 2-2. Bruma schoot uit kansrijke positie net naast en Vertessen, die later weer gewisseld werd wegens een liesblessure, raakte de lat. Het deerde PSV verder niet, want het lukte Ajax ook met Sébastien Haller erbij niet meer om op gelijke hoogte te komen. Zo won PSV voor het eerst in negen jaar weer de beker, de tiende uit de historie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

LowieNormaal
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Geweldige finale. Top!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen