Bosz weer even veilig na eclatante zege op gevallen grootmacht

17 april 2022, 18:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Peter Bosz heeft eindelijk weer eens een succesvol weekend achter de rug als trainer van Olympique Lyon. De Nederlandse oefenmeester won zondagmiddag in eigen stadion met liefst 6-1 van laagvlieger Girondins de Bordeaux. Zo zit Bosz in ieder geval voor even wat steviger in zijn stoel.

De kritiek op het Lyon van Bosz is dit seizoen vanwege de teleurstellende resultaten niet mals. Afgelopen donderdag werd er nog op pijnlijke wijze afscheid genomen van de Europa League. In dat toernooi bleek West Ham united namelijk met 0-3 te sterk in het Parc Olympique Lyonnais. Daarom moest de ploeg van Bosz vandaag wat goed maken voor eigen publiek.

Degradatiekandidaat Bordeaux bleek daarvoor een uitermate geschikte figurant, aangezien er halverwege al een 3-0 ruststand op het scorebord stond. Door doelpunten van Moussa Dembélé, Karl Toko Ekambi en Lucas Paquetá konden de manschappen van Bosz met een goed gevoel de kleedkamer opzoeken. Het ploeterende Bordeaux kwam vervolgens ook nog eens zwak uit de rust.

Romain Faivre was er kort na de thee namelijk al als de kippen bij om er 4-0 van te maken en daarna was het nogmaals de beurt aan Ekambi. Bordeaux deed, met invaller Javairô Dilrosun binnen de lijnen, nog wat terug via Sékou Mara. Die treffer kwam echter veel te laat. Het slotakkoord was voor Dembélé, die er nog 6-1 van maakte. Lyon staat nu achtste in de Ligue 1, Bordeaux is de nummer negentien.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen