Ajax-coach Ten Hag verklaart afwezigheid Onana en wissel Haller

17 april 2022, 17:43

Erik ten Hag blijft bij het verhaal dat Andre Onana momenteel geblesseerd is bij Ajax en niet in actie kan komen in de bekerfinale tegen PSV zondagavond. De oefenmeester wilde niet van een verbanning spreken en gaf aan dat de Kameroener wat hem betreft gewoon nog een optie is voor de rest van dit seizoen. Daarmee ging hij niet mee in de geruchten dat zijn medespelers de goalie beu zijn. 

"Onana is geblesseerd, ja. Hij heeft last van zijn lies en dat is bevestigd door de medische staf", gaf Ten Hag tegenover ESPN als reden voor de afwezigheid van de keeper. "Ik denk dat hij er morgen weer is. Hij zal toch aan zijn herstel moeten werken." Of Onana ook was gepasseerd ten faveure van Maarten Stekelenburg als hij fit was geweest, wilde Ten Hag niet bevestigen.

"Dat doet niet ter zake", aldus de oefenmeester, die aangaf dat Stekelenburg al vier weken meetraint met de Amsterdammers. "Vorig jaar moest Stekelenburg er ook in zonder ritme en dat heeft hij geweldig opgepakt." De keuze om Brian Brobbey te laten spelen boven Sébastien Haller had te maken met dat Ten Hag diepte wil bij Ajax. "Haller heeft er de kolere in natuurlijk, maar hij gaat er professioneel mee om."

Lees ook: Ajax mét Brobbey en zonder Onana in de bekerfinale tegen PSV

Ihattaren tegen PSV

Verder werd Ten Hag ook gevraagd naar de situatie van Mohamed Ihattaren. "Hij is nog niet op Champions League-niveau, daarvoor moet hij nog stappen zetten. Hij is zo ver maar dat hij in de wedstrijdselectie kan zitten en een deel kan spelen. Als hij deze houding blijft aanhouden, dan is hij op de goede weg." Van een beloning was volgens Ten Hag geen sprake. "Nee, ik kijk naar wat ik nodig heb. Op rechts zijn Antony en Zakaria Labyad weggevallen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen