Weghorst maakt bijzonder doelpunt namens Burnley

17 april 2022, 17:10   Bijgewerkt: 17 april 2022, 17:15

Wout Weghorst (29) heeft zondagmiddag een heel bijzonder doelpunt gemaakt namens Burnley. De kopbal die The Clarets na het ontslag van coach Sean Dyche een punt opleverde zorgde voor verschillende bijzondere statistieken. Een zware blessure vlak voor het doelpunt en een late tegentreffer (1-1) waren smetjes op de mooie middag voor Weghorst.

De Nederlandse spits werkte na een half uur binnen op een moment dat heel zijn ploeg een vervelend moment had moeten doorstaan. Drie minuten voor Weghorst' doelpunt raakte Ashley Westwood zwaargeblesseerd: de middenvelder brak in duel met Nikola Vlasic zijn been en ging onder applaus van het veld.

Daardoor besloot Weghorst om niet te juichen na zijn treffer, terwijl die er los van de strijd onderin wel genoeg reden was om het te vieren. Het was namelijk zijn eerste kopdoelpunt in 35 wedstrijden en het was ook nog eens het duizendste Premier League-doelpunt gemaakt door een Nederlander.

Dat de treffer uiteindelijk geen overwinning opleverde, maar slechts een puntje, was mede omdat middenvelder Maxwel Cornet een zelf versierde penalty naast het doel schoot nog voor de pauze. In het tweede helft kregen de bezoekers daarvoor na de gelijkmaker van Tomas Soucek de deksel op de neus.