Xavi baalt van 'beroving', Barça-fans houden protestmars

17 april 2022, 15:34

De Eintracht Frankfurt-fans blijven onderwerp van gesprek bij FC Barcelona. Donderdagavond verloren de Catalanen in eigen huis, waardoor de ploeg uitgeschakeld is in de Europa League. Het leek eerder een thuiswedstrijd voor de bezoekers, aangezien er maar liefst dertigduizend supporters in het stadion zaten uit Duitsland. Xavi blikte tijdens zijn persconferentie terug.

"Toen ik het hotel verliet, had ik meteen een slecht gevoel. Ze gooiden van alles naar ons. Je voelt je thuis beroofd. Het leek niet alsof we thuis speelden", aldus de trainer, die zag dat het wedstrijdverloop zijn ploeg niet hielp. Zo kreeg Frankfurt al vroeg in een wedstrijd een strafschop, die benut werd door Filip Kostic. "Dit was een vervelende avond, in alle opzichten. De uitschakeling kwam als een harde klap. We wilden het toernooi winnen, zodat we ons rechtstreeks konden plaatsen voor de Champions League aankomend seizoen."

Maandagavond staat er een duel op het programma tegen Cadiz, een degradatiekandidaat in La Liga. Xavi doet een oproep aan de supporters van de Catalaanse club: "We hopen op een goede sfeer, zoals in bijna alle wedstrijden. Alleen in het laatste duel was dat niet zo. Morgen hebben we ze meer dan ooit nodig", aldus de oefenmeester, die weet dat de Eintracht-fans invloed hadden op de spelers van zijn team. "De voetballers hadden niet het gevoel dat ze thuis speelden, ze voelden zich niet op hun gemak."

Harde kern komt met protestmars

FC Barcelona-fans, die deel uitmaken van supportersvereniging Nostra Esenya, houden maandagavond een protestmars. Ze zijn boos over de dertigduizend Duitse supporters die in 'hun' stadion een geweldige avond hadden.  De fans leggen de schuld van die invasie bij voorzitter Joan Laporta. Hij zou de 'financiële overwegingen' belangrijker vinden dan de sportieve. Volgens de achterban had hij liever alle kaarten verkocht dan alleen Barça-supporters in het stadion.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen