'Soap gaat door: Dembélé heeft eis voor langer Barça-verblijf'

'Soap gaat door: Dembélé heeft eis voor langer Barça-verblijf'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

17 april 2022 – Ousmane Dembélé staat open voor een langer verblijf bij FC Barcelona. Waar de Franse aanvaller eerder niet wilde verlengen, zet hij de deur nu op een kier. De buitenspeler wil akkoord gaan met een lager salaris dan hij in eerste instantie in gedachten had, maar daar moet dan wel een tekenbonus tegenover staan.

Dat meldt El Mundo Deportivo. Dembélé maakte in 2017 voor honderdveertig miljoen euro de overstap van Borussia Dortmund naar FC Barcelona. Een enorm bedrag, dat hij zelden tot nooit heeft waargemaakt in Camp Nou. Toch wil de club graag met hem verder nu hij een aflopend contract heeft. Qua financiën heeft Barça het moeilijk, waarbij een transfervrij vertrek van een van de duurste spelers ooit extra pijn zal doen. Daarnaast lijkt Xavi wel gecharmeerd van de pijlsnelle buitenspeler.

De Fransman voelt het vertrouwen van de trainer, die hem bleef opstellen ondanks zijn aflopende verbintenis. Het heeft er voor gezorgd dat Dembélé inmiddels ook wel wat ziet in een langer verblijf, ondanks het feit dat de eerste onderhandelingen op niets uitliepen. De club wilde niet voldoen aan de salariseis van de aanvaller, waardoor beide partijen nooit dicht bij elkaar kwamen aan de onderhandelingstafel. De delegatie van de voetballer wil nu akkoord gaan met minder loon, maar verwacht dan wel een tekenbonus, aangezien hij sinds 1 januari al mag praten met andere partijen die hem wel een extra bedrag willen geven. Barça peinst daar tot dusver niet over.

Dembélé werd de afgelopen maanden aan veel topclubs gelinkt, aangezien hij bij Dortmund liet zien wat hij in zijn mars heeft. Paris Saint-Germain, Chelsea, Liverpool en het ambitieuze Newcastle United zouden op het vinkentouw zitten voor de transfervrije speler.

Reacties

gerelateerd