Aké steunt Manchester City-schlemiel na nieuwe Wembley-nachtmerrie

17 april 2022, 11:44

Nathan Aké heeft het na de uitschakeling in de FA Cup opgenomen voor Zack Steffen. De doelman ging in de halve finale in de fout, waardoor Manchester City op een 2-0 achterstand kwam. Het was voor de sluitpost niet de eerste keer dat hij in de fout ging op Wembley. Vorig seizoen ging het voor hem ook al mis, ook in de halve finale. Toen ging Chelsea door tegen Manchester City.

Steffen wilde de bal wegtrappen, maar wachtte te lang, waardoor Sadio Mané de bal kon binnenglijden. "Hij heeft een sterk karakter, iedereen kan een fout maken", vertelt Aké in de Manchester Evening News. "Ik heb ook wel eens een fout gemaakt, net als iedereen dat wel eens gedaan heeft in zijn carrière. Het is pech, maar we zijn er met z'n allen voor hem."

De Nederlandse verdediger stelt 'teleurgesteld' te zijn. Zijn ploeg keek na de eerste helft tegen een 3-0 achterstand aan. Na rust scoorde City nog twee keer, maar het was dus niet genoeg om uitzicht te houden op het eremetaal. "Dit was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft waren we heel slecht. Te traag in de opbouw en traag in het drukzetten. We wisten vooraf hoe goed Liverpool is, maar we lieten het toch gebeuren", aldus Aké.

"Het enige wat we konden doen, was terugvechten. Daar mogen we trots op zijn, maar we konden niet gelijkmaken. Het kwam te laat, dat is jammer", besluit de international van Oranje, die met zijn ploeg nog wel kans maakt op de titel. Manchester City staat eerste in de Premier League. Het gat op nummer twee Liverpool is één punt met nog zeven duels te gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen