Bannis slaat in slotseconde toe: promotiedroom NAC nog levend

16 april 2022, 23:07

NAC Breda is zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen Almere City door het oog van de naald gekropen. Het duel leek af te stevenen op een 1-1 gelijkspel, maar in de allerlaatste seconde kon Feyenoord-huurling Naoufal Bannis namens de bezoekers toeslaan. Daarmee bracht hij Almere een enorme klap toe in de strijd om play-offdeelname, terwijl het in dat kader voor NAC juist een enorm belangrijke treffer was. 

Een jaar geleden was Almere City nog volop een in de race voor directe promotie. Dit seizoen leek promotie überhaupt niet aan de orde, tot de ploeg van Alex Pastoor aan de start van de vierde periode plots een geweldige eindsprint inzette. Het won vijf wedstrijden op rij - waarin het slechts één goal tegen kreeg - al werd die reeks vorige week doorbroken met een 3-1 nederlaag tegen FC Eindhoven. Kortom: een zege op NAC was van groot belang om de laatste periode te winnen en zo alsnog in aanmerking te komen voor promotie naar de Eredivisie. 

Toch was het, na een eerste helft waarin Almere licht het overwicht had, NAC Breda dat kort na rust op voorsprong kwam. Met een geweldige kopbal tekende Odysseus Velanas voor die openingstreffer. Uiteraard was het voor de bezoekers ook een belangrijk doelpunt: NAC zelf moet in de laatste wedstrijden aan de bak om via de eindklassering een plek in de play-offs te bemachtigen. Toch bleef de voorsprong niet lang staan. Een klein kwartier na de 0-1 was het Dion Malone die de bal ongelukkig achter zijn eigen keeper werkte en zo Almere weer langszij zag komen. 

Het stond nog altijd 1-1 toen er na negentig minuten liefst zes minuten extra tijd aan de wedstrijd toegevoegd werden. Ook hierin leek de winnende niet meer te vallen, tot Naoufal Bannis in de 98e minuut - er mocht nog even doorgevoetbald worden - nog één keer alleen op de keeper afgestuurd werd. De van Feyenoord gehuurde spits kwam met een schot waar doelman Nordin Bakker geen antwoord meer op had. Het laatste fluitsignaal volgde direct op de enorme ontlading bij de bezoekers, waardoor NAC zich steviger op plek acht vestigde. In de strijd om de vierde periode moet Almere naast het al gepromoveerde FC Emmen ook Roda JC nu voor zich dulden. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen