De Ligt niet geblesseerd: vroegtijdige wissel had andere reden

16 april 2022, 22:23

Matthijs de Ligt werd zaterdagavond in de wedstrijd tussen Juventus en Bologna (1-1) vroegtijdig naar de kant gehaald. Op het oog leek hij het veld geblesseerd te verlaten, maar na afloop kwam trainer Massimiliano Allegri met geruststellend nieuws. 

"Hij had lichte darmproblemen", verklaarde Allegri de vroege wissel van De Ligt tegenover DAZN. De Nederlander werd al binnen een uur naar de kant gehaald bij een 0-1 achterstand. Kort voor zijn wissel kreeg hij zelf de kans op de gelijkmaker. Het was direct de laatste actie van de verdediger.

Aan het gelijkspel zelf probeerde Allegri een positieve draai te geven. "Dit is het soort wedstrijd dat we aan het begin van het seizoen nog hadden verloren, dus we moeten het glas als halfvol beschouwen. Het moet absoluut beter, maar we hoeven onszelf ook niet in de put te praten."

Top vier

Wel is de Scudetto nu echt uit zicht, al leek Allegri zich daar al eerder bij neergelegd te hebben. Hij sprak vooral over het behalen van een Champions League-ticket, waarvoor Juventus in de top vier moet zien te eindigen. Momenteel bezet het de vierde plek met een voorsprong van zes punten op AS Roma, dat zelf echter maandag nog in actie komt tegen een andere concurrent, nummer drie Napoli. 

Lees ook: Dubieus VAR-moment niet genoeg: Juventus kan titel vergeten

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen