Locadia over 'te vroeg' vertrek bij PSV en zijn toekomstplannen

16 april 2022, 22:03

PSV speelt zondagavond tegen Ajax de eerste bekerfinale sinds 2013. Voor het Algemeen Dagblad was dat aanleiding om bij te praten met Jürgen Locadia. De aanvaller was de laatste PSV'er die scoorde in een bekerfinale, al liep zijn carrière daarna niet helemaal zoals hij het voor zich zag.

Locadia ontwikkelde zich nog enkele jaren verder bij PSV, om uiteindelijk in januari 2018 - midden in de titelrace van de Eindhovenaren - de stap naar Brighton & Hove Albion te maken. "Misschien had ik toen nog een paar maanden bij PSV moeten blijven", blikte hij terug. "Wat zou er dan zijn gebeurd? Het is allemaal achteraf, maar misschien had ik dan wat meer succes beleefd in de afgelopen jaren. Maar aan de andere kant: zeg maar eens nee tegen een schitterende aanbieding. Spijt heb ik niet."

Toch werd zijn stap naar de Premier League niet helemaal wat Locadia ervan gehoopt had. De spits was bij lange na niet zo belangrijk als hij bij PSV was. "Naar dat gevoel ben ik wel een tijd op zoek geweest, dat je met goede spelers om je heen weet wat je moet doen en ook zelf kunt uitblinken en scoren. Ik heb bij PSV natuurlijk de mooiste jaren gehad en ben er gevormd. Bij mijn nieuwe club had ik door de blessure een lastige start en maakte ik veel minder minuten dan eerder."

Na uitleenbeurten bij Hoffenheim en Cincinnati FC nam Locadia afgelopen winter definitief afscheid van Brighton. Hij vertrok transfervrij naar VfL Bochum, al weet hij inmiddels dat hij komende zomer opnieuw op zoek kan naar een nieuwe club. De gedachte om terug te keren bij PSV speelt bij hem echter niet. "Mijn ambities zijn er nog altijd. Ik hoop nog een aantal jaren in het buitenland te kunnen spelen, voor ik naar de Eredivisie terugkeer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen