Gullit tipt Oranje én PSV: "Zo iemand kunnen ze wel gebruiken"

16 april 2022, 21:00

Ruud Gullit keek zaterdagavond als analist naar de wedstrijd tussen Juventus en Bologna. Daar viel het spel Bologna-middenvelder Jerdy Schouten hem op. Gullit ging zelfs zover dat de 25-jarige Nederlander niet zou misstaan in Oranje.

"Hij speelt best goed, heeft rust aan de bal en ziet het aardig", zei Gullit in de studio van Ziggo over de middelste middenvelder van Bologna. "Hij staat ook op een lekkere positie, met zoveel mensen om hem heen. Hij speelt de ballen naar de goede kleur en staat altijd in de juiste positie."

Gullit ziet voor Schouten zelfs een rol weggelegd in het Nederlands elftal van Louis van Gaal. "In het systeem dat hij zou spelen, kan Louis zo'n man wel gebruiken. Dat is een speler die het goed zou doen." Op de vraag of hij ook het niveau aan zou kunnen: "Als je in Italië kan voetballen, kan het ook op dat niveau."

Atalanta en PSV

In Italië staat Schouten er al langer goed op. Afgelopen zomer werd hij nog gelinkt aan diverse grote Serie A-clubs, waarvan Atalanta het meest concreet werd genoemd. "Dat kan ik begrijpen, die spelen hetzelfde systeem", aldus Gullit, die nogmaals de 'rust in zijn spel' loofde. "Dat is wat PSV ook wel kan gebruiken", tipte hij ook die club.

Lees ook: Dubieus VAR-moment niet genoeg: Juventus kan titel vergeten

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen