Volendam profiteert van falende rivalen en lijkt Emmen te volgen

16 april 2022, 18:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Volendam keert na de zomer zo goed als zeker terug in de Eredivisie. De manschappen van trainer Wim Jonk profiteerden zaterdagavond het puntenverlies van achtervolgers FC Eindhoven en Excelsior. Volendam won zelf met 3-1 van Jong Ajax en De Heen en Weer wellicht volgende week van stal halen.

In Volendam moesten de Amsterdamse beloften van vanwege de bekerfinale doen zonder spelers als Jay Gorter, Brian Brobbey, Kenneth Taylor en Mohamed Ihattaren. Zij trainden in aanloop naar de kraker tegen PSV mee met de hoofdmacht. Toch wist Jong Ajax uistekend te beginnen in het Kras Stadion. Naci Ünüvar lag na drie minuten spelen al aan de basis van de verrassende 0-1. De talentvolle aanvaller gleed uit, maar zag zijn 'pass' wel voor de voeten van Christian Rasmussen komen. Die wist van dichtbij wel raad met de geboden kans.

De gastheer schrok snel wakker en kreeg mogelijkheden om snel op gelijke hoogte te komen. De fans moesten echter tot de 27e minuut wachten op 1-1. Na een overtreding op Daryl van Mieghem ging de bal op de stip en schoot Robert Mühren maar weer eens raak voor Volendam. Daarmee was de koek voor de eerste helft nog niet op. Jong Ajax was heel dicht bij de 1-2, maar een schot van Sontje Hansen kwam via de lat terug het veld in. De Amsterdammers besloten de eerste helft echter wel met tien man. Enric Llansana kreeg een directe rode kaart.

Het duurde in het tweede bedrijf niet lang of Volendam wist de nummerieke meerderheid te verzilveren. Gaetano Oristanio werkte een voorzet van Van Mieghem tegen de touwen en zette zo de 2-1 op het scorebord. Daarna kwamen er al snel kansen op meer. Bilal Ould-Chikh zorgde tot twee keer toe voor dreiging en ook topschutter Mühren was gevaarlijk. Wie anders dan de Volendamse goaltjesdief zorgde alsnog voor de beslissing. Na een heerlijke actie van Ould-Chikh tikte Mühren de 3-1 binnen. Daar had Jong Ajax in de slotfase geen antwoord meer op.

Door de overwinning heeft Volendam de tweede plek stevig in handen. De voorsprong op nummer drie FC Eindhoven is inmiddels zeven punten en er staan nog drie wedstrijden op de planning. Dat betekent dat Volendam aanstaande vrijdag op bezoek bij FC Den Bosch de promotie naar de Eredivisie definitief kan maken. De afgelopen dertien seizoenen waren de Noord-Hollanders te bewonderen in de Eerste Divisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen