Liverpool deelt eerste tik uit en kegelt Manchester City uit FA Cup

16 april 2022, 18:23

Liverpool heeft zaterdagavond op indrukwekkende wijze de finale van de FA Cup bereikt. In een volgepakt Wembley Stadium werd met 2-3 gewonnen van rivaal Manchester City. Nu wacht voor Liverpool de finale tegen de winnaar van het treffen tussen Chelsea en Crystal Palace.

Aan de zijde van Liverpool besloot manager Jürgen Klopp zijn sterkste elftal het veld op te sturen. Onder meer Virgil van Dijk kreeg afgelopen week in de Champions League nog rust en mocht nu weer aan de aftrap verschijnen. Na de slijtageslag op bezoek bij Atlético Madrid voerde Josep Guardiola op zijn beurt de nodige wissels door. Dat betekende goed nieuws voor Zack Steffen, Nathan Aké, Oleksandr Zinchenko, Fernandinho en Jack Grealisch. Zij mochten starten van hun manager, maar begonnen bijzonder zwak in Londen.

Binnen twintig minuten stond Liverpool namelijk al op een comfortabele 0-2 voorsprong. Ibrahima Konaté opende vroeg de score met een machtige kopbal en niet veel later profiteerde Sadio Mané van een ongekende blunder van Steffen. De doelman van City wachtte veel te lang bij het wegschieten van de bal en daar maakte Mané gebruik van door de bal via de goalie in het doel te glijden. City liet zich vervolgens iets meer zien, maar kreeg vlak voor rust het deksel nogmaals op de neus. Mané zorgde met een fraaie volley voor zijn tweede en de 0-3.

Guardiola had zich in de rust ongetwijfeld laten gelden, want City kwam totaal anders de kleedkamer uit. De 1-3 liet dan ook niet lang op zich wachten. Gabriel Jesus stuurde de defensie van Liverpool het bos in en bezorgde de bal bij Grealisch, die fraai raak schoot. De ijverige Jesus was tot twee keer toe dicht bij de aansluitingstreffer, maar Alisson Becker lag tot twee keer toe uitstekend in de weg. In de slotfase werd het nog even razend spannend na de 2-3 van Bernardo Silva. Fernandinho en Raheem Sterling hadden zelfs de 3-3 nog op de schoen, maar die viel niet.

Voor Liverpool wacht op zaterdag 14 mei in Wembley Stadium de eindstrijd tegen Chelsea of Crystal Palace. City kan zich gaan richten op de strijd om de landstitel in Engeland. Met nog zeven wedstrijden op de planning heeft de ploeg van Guardiola een punt voorsprong op Liverpool. Daarnaast zijn beide clubs nog van de partij in de Champions League. City speelt in de halve finale tegen Real Madrid, terwijl Liverpool het opneemt tegen Villarreal. Een finale tussen The Reds en The Citizens zit er daar dus nog in.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen