Bekerfinale lonkt voor Ihattaren na afwezigheid bij Jong Ajax

16 april 2022, 15:48   Bijgewerkt: 16 april 2022, 16:12

Mohamed Ihattaren ontbreekt zaterdag in de selectie van Jong Ajax voor de wedstrijd tegen FC Volendam in de Keuken Kampioen Divisie. De afwezigheid van de aanvallende middenvelder is opvallend, daar hij de laatste drie competitiewedstrijden van de Amsterdamse beloften nog in actie kwam. Mogelijk is de absentie van Ihattaren te verklaren door de wedstrijd die zondag op het programma staat: de bekerfinale tussen PSV en Ajax.

Ihattaren streek afgelopen winter neer in Amsterdam en heeft enkele maanden aan zijn fitheid moeten werken voordat hij voor Jong Ajax debuteerde. Begin deze maand maakte de voormalig speler van PSV tegen NAC Breda zijn eerste minuten in het elftal dat getraind wordt door John Heitinga. Daarna volgden nog optredens tegen TOP Oss en Roda JC.

Steeds vaker traint Ihattaren met het eerste elftal mee, zoals ook vandaag het geval is. Mogelijk wordt het harde werken van de middenvelder beloond met een plekje in de wedstrijdselectie van Ajax voor de bekerfinale. Vrijdag wilde Erik ten Hag nog niet vertellen of Ihattaren erbij is in De Kuip. "Hij gaat wel vooruit. Wordt krachtiger, fitter, zijn houding gaat vooruit en hij kan natuurlijk voetballen. Ik hoop dat hij hiermee doorgaat. Hij heeft nog een lange weg te gaan, maar het is natuurlijk een geweldig talent", was het enige wat de trainer kwijt wilde.

Een maand geleden vertelde Valentijn Driessen bij Vandaag Inside dat Ihattaren de datum waarop hij zijn Ajax-debuut wil maken rood omcirkeld heeft in zijn agenda: de finale van de KNVB Beker tegen zijn oude club PSV. René van der Gijp stelde toen dat dat niet verstandig is. "Hij moet dit seizoen gewoon uit zijn hoofd zetten en volgend seizoen de hele voorbereiding meemaken. Stel dat hij op zestig, zeventig procent zit; dan heb je er geen reet aan", zei hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen