Dure nederlaag inspiratieloos Spurs geeft concurrentie hoop

16 april 2022, 15:26

Tottenham Hotspur is zaterdagmiddag tegen een nederlaag aangelopen in de Premier League. Door een laat doelpunt van Leandro Trossard verloor de Londense club voor eigen publiek met 0-1 van Brighton & Hove Albion, wat duur puntenverlies in de strijd om een Champions League-ticket betekent.

Een opvallende hoofdrol was er in de openingsfase voor Joël Veltman. De Nederlandse verdediger van Brighton nam tot twee keer toe het doel van de thuisploeg onder vuur en liet zich ook verdedigend gelden door met een fraaie tackle een schietkans van Harry Kane te voorkomen. De Nederlander aan de zijde van Spurs, Steven Bergwijn, kreeg als invaller slechts een paar minuten speeltijd.

Waar Spurs in de laatste wedstrijden tegen West Ham United (3-1), Newcastle United (5-1) en Aston Villa (0-4) gemiddeld vier doelpunten per wedstrijd maakte, lukte het de Londense ploeg tegen Brighton nauwelijks om kansen te creëren. Brighton werd zelden in verlegenheid gebracht en maakte over de hele wedstrijd gezien zelfs de meeste aanspraak op de overwinning. Vlak voor tijd kregen de bezoekers loon naar werken: Trossard pikte de bal op in het strafschopgebied van Spurs, snelde langs een tegenstander en schoof de bal voorbij Hugo Lloris. Bergwijn kreeg in blessuretijd nog een grote mogelijkheid op de gelijkmaker, maar raakte de bal in kansrijke positie helemaal verkeerd.

[tweet,ZS_Voetbal/status/1515319789085933568

Ondanks de nederlaag zal Spurs ook na dit weekend de nummer vier van de Premier League zijn. Arsenal staat in puntenverlies echter nu wel boven de stadgenoot. Het verschil tussen de Londense clubs is drie punten in het voordeel van Spurs, dat twee wedstrijden meer heeft gespeeld dan Arsenal. De aartsrivalen zullen elkaar op 12 mei, in een van de laatste speelrondes van het seizoen, nog treffen. West Ham United, Manchester United en Wolverhampton Wanderers zijn nog in de race om plek vier.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen