Lukkien viert promotiefeest: "Bang dat het een kort nachtje wordt"

15 april 2022, 23:25

Een jaar na de degradatie uit de Eredivisie heeft FC Emmen zich alweer verzekerd van een terugkeer op het hoogste niveau. Het feest na de beslissende 0-1 zege was uiteraard groot. "Je ziet wat het met iedereen doet", aldus hoofdtrainer Dick Lukkien in gesprek met ESPN. "Dit is geweldig om mee te maken."

Een zege was genoeg voor Emmen om promotie veilig te stellen, al moest het na de rode kaart voor Keziah Veendorp nog even aan de bak. "Dan ben je wel benieuwd hoe we reageren, maar ook na die rode kaart gaven we niks weg. Er waren wat scrimmages met voorzetten en corners, maar ik heb eigenlijk redelijk rustig gezeten. Zeker ook vanwege de uitslagen op de andere velden", doelde hij op de nederlaag van FC Eindhoven

Met de promotie is de voornaamste doelstelling van FC Emmen behaald, al blijft ook het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie een belangrijk doel. "Ik heb veel mensen horen zeggen dat we bang waren om het woord promotie uit te spreken, maar we hebben geformuleerd: 'samen terug'.  Daar spreekt volgens mij een duidelijke doelstelling uit. Nu willen we ook kampioen worden."

Feest

Eerst wordt het feest echter nog even doorgezet. "Ik heb echt geen enkel idee wat er gaat gebeuren, ik ben alleen bang dat het een kort nachtje gaat worden", glimlachte Lukkien. "Morgen gaat er ook een aardig feestje gebouwd worden. En dat is ze gegund. Dit is echt een gezamenlijk iets. Seizoenkaarthouders en sponsoren die in coronatijd hebben afgezien van gelden, waardoor wij een mooie, brede ploeg hebben kunnen formeren. Dat betaalt zich natuurlijk uit."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen