Van Hooijdonk neemt teksten terug en herkent zichzelf in Dessers

15 april 2022, 18:17

Pierre van Hooijdonk heeft zich uitgesproken over de succesvolle Conference League-campagne van Feyenoord. Zelf won hij met die club de UEFA Cup in 2002, al ziet hij naast gelijkenissen ook verschillen tussen de beide elftallen. Zijn mening over het toernooi is inmiddels bijgedraaid.

"Er zijn parallellen te trekken tussen dit Feyenoord en het Feyenoord van twintig jaar geleden", begon Van Hooijdonk in gesprek met RTV Rijnmond. "Zo vind ik de spits wel een beetje op mij lijken", doelde hij op topscorer Cyriel Dessers. "Het voelt wel echt een beetje zoals het vroeger ook ging. Het winnen van een Europese prijs komt steeds dichterbij. Ik vind het superleuk dat dit nu weer gebeurt. Wie weet hoe lang we er anders op hadden moeten wachten."

Verschillen tussen het Feyenoord van nu en dat van 2002 ziet hij echter ook. "Dit Feyenoord komt van ver. Toen ik bij Feyenoord kwam, stond het geraamte er al. Dat maakte het in mijn eerste jaar makkelijker voor mij. Maar dit Feyenoord is erg nieuw. Ze zijn dit seizoen heel vast geworden door de trainer en uiteraard ook door de spelers."

Kritiek op Conference League

Eerder uitte de oud-spits nog kritiek op de Conference League, maar daar komt hij inmiddels op terug. "Het is voor Feyenoord een zegen dat deze competitie bestaat. Toch is de competitie nu al niet meer waar hij voor bedoeld is. Het zou een beker moeten zijn voor de kleinere landen en je ziet nu dat er alleen nog grote landen over zijn. Maar voor Feyenoord zelf is deze competitie geweldig."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen