Bruggink wijst Dessers-opvolger aan: "Die gaat er twintig maken"

15 april 2022, 14:17

Cyriel Dessers was donderdagavond tweemaal trefzeker voor Feyenoord. De spits is bezig aan een uitstekend seizoen, maar waar hij volgend seizoen speelt is nog maar de vraag. De Rotterdammers hebben een koopoptie in het huurcontract van vier miljoen euro. Dat is aan de hoge kant voor de club die het financieel niet erg breed heeft. Arnold Bruggink zou daarom eerder inzetten op de komst van Ajacied Danilo Pereira.

De spits kan komende zomer transfervrij vertrekken uit de Johan Cruijff ArenA en werd al gelinkt aan de Rotterdamse club. Bruggink ziet dat dus wel zitten, zo laat hij weten bij ESPN. "Danilo maakt bij Twente zeventien goals. Die gaat er bij Feyenoord twintig maken, daar ben ik echt wel van overtuigd. Honderd procent zeker. Hij kan in zijn eentje goals maken", aldus de analist, die weet dat Dessers vier miljoen euro duurder is. Hij zou daarom kiezen voor de Braziliaan.

Lees ook: 'Held van het Legioen' Dessers zorgt voor eigen transfersom met goals

Pierre van Hooijdonk vindt dat Dessers bezig is een aan geweldig seizoen. Hij stelt dat Dessers 'een goede spits is. "Er zijn veel betere spitsen, dat klopt, maar er zijn ook véél mindere spitsen. Je kan op alles iets aanmerken, maar je kunt niet zeggen dat hij geen torinstinct heeft. Hij is relatief snel, fysiek heel erg in orde. Je moet kijken naar de dingen die hij goed kan. Mensen zeiden: 'Wat moet Feyenoord met Dessers?' Hij heeft wel zijn waarde bewezen", aldus de oud-spits.

Dessers staat in de Conference League op acht doelpunten, waardoor hij gedeeld topscorer van het toernooi is. Een knappe prestatie stelt Van Hooijdonk, die erkent dat de Belg niet de meest verfijnde speler is. "Ik vind dat wij zulke spitsen heel makkelijk tekort doen. Pak even Luuk de Jong bij Barcelona. Dat is inderdaad geen basisspeler, maar zijn waarde is enorm." Kenneth Perez is benieuwd of Feyenoord de spits gaat kopen. "De vraag is natuurlijk of je voor dat geld een betere spits kan krijgen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen