Extra domper voor FC Barcelona: Pedri dit seizoen uitgespeeld

15 april 2022, 13:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Pedri komt dit seizoen niet meer in actie voor FC Barcelona. De middenvelder is de komende weken uitgeschakeld door een gescheurde hamstring en de herstelperiode duurt te lang om tijdens de beslissende weken van de competitie nog in actie te komen.

Dat maakt FC Barcelona daags na het Europa League-duel met Eintracht Frankfurt bekend. Het is een nieuwe domper voor de Catalanen, die donderavond in eigen huis uitgeschakeld werden door de Duitse ploeg. In dat duel moest Pedri geblesseerd naar de kant, waarna al gevreesd werd voor een lange absentie van het toptalent.

"Pedri maakt me zorgen, we moeten kijken wat hij heeft, maar ik denk dat het slecht nieuws is", vertelde trainer Xavi op de persconferentie na de wedstrijd. Zijn vermoeden is na meerdere onderzoeken bevestigd. Zeker zes weken zal de middenvelder nodig hebben om te herstellen. Daardoor is het einde seizoen voor de negentienjarige spelmaker.

Dit seizoen kwam Pedri tot 22 wedstrijden, veel minder dan afgelopen seizoen, toen hij een ongekend aantal haalde. De tiener speelde in de vorige jaargang maar liefst 73 wedstrijden. Na het seizoen bij FC Barcelona ging hij met Spanje naar de Olympische Spelen én het Europees kampioenschap. Dit seizoen had hij al eerder te maken met een kwetsuur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen