Nieuwe trainer voor Weghorst: Dyche na negen jaar op straat gezet

15 april 2022, 12:38

Wout Weghorst ziet zijn trainer vertrekken bij Burnley. Sean Dyche, de langstzittende trainer van de Premier League, moet het veld na negen jaar ruimen. De clubleiding heeft er geen vertrouwen meer in dat de oefenmeester de ploeg nog uit de degradatiezone kan krijgen.

"Ten eerste willen we Sean hartelijk bedanken voor hun prestaties bij de club", vertelt voorzitter Alan Pace op de website van de nummer achttien van de Premier League. Het gat tot de veilige vijftiende plaats is vier punten. Om niet te degraderen heeft de club nog acht wedstrijden de tijd. Dat moet dus gebeuren met een nieuwe leidsman voor de groep. "Dit was een ongelooflijk moeilijke beslissing, maar we denken dat er een verandering nodig is om de beste kans te maken."

Mike Jackson, die tot dusver de Onder23 coachte, wordt naar voren geschoven als tijdelijke eindverantwoordelijke. De club wil nog op zoek naar een vervanger van de ontslagen oefenmeester. "Als er nieuws is, zullen we dat vertellen aan de supporters", aldus de voorzitter, die afsluit met een nieuwe dankbetuiging aan Dyche. "Sean is een verdienste geweest voor onze club, zowel op als naast het veld. Hij werd gerespecteerd door spelers, staf, supporters en de bredere voetbalgemeenschap."

Dyche was sinds 2012 de trainer bij de club, die onder zijn leiding twee keer promoveerde voor het in de Premier League actief was. Hij is de tiende trainer die dit seizoen de laan is uitgestuurd op het hoogste niveau van Engeland. Onder andere Spurs-trainer Nuno Espirito Santo, Manchester United-coach Ole Gunnar Solskjaer, Everton-trainer Rafael Benitez en Leeds-oefenmeester Marcelo Bielsa gingen hem voor.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen