'Gio' wijst na zege naar verloren WK-finale: "Niet rijk rekenen"

15 april 2022, 10:59

Giovanni van Bronckhorst is weer een stap dichter bij de Europa League-winst. Braga werd na verlenging aan de kant gezet, waardoor de trainer nog altijd mag hopen op een uitmuntende prestatie. Na een heet avondje op Ibrox wilde de oefenmeester vooral even genieten van de prestatie.

"Als team hebben we alles goed gedaan. We moesten een grote prestatie neerzetten en dat is gelukt. Het was een genot om mijn spelers tijdens de wedstrijd te zien genieten, aangemoedigd door de fans. Ik zei tegen de jongens: 'we moeten er alles aan doen, alles geven om de volgende ronde te halen' en dat hebben we gedaan", vertelt de trainer op de persconferentie, na de 3-1 overwinning in Glasgow. Het betekent dat de Nederlander het met zijn ploeg in de halve finale opneemt tegen RB Leipzig. Een moeilijke tegenstander, aldus Van Bronckhorst.

"We moeten twee hele goede wedstrijden spelen tegen Leipzig, maar het is niet onmogelijk. We zitten niet voor niets bij de laatste vier in de Europa League, dat maakt me blij en trots. Alles begint met geloof. Als je dat niet hebt, ga je ook niets bereiken", aldus de trainer, die nog niet gaat dromen van mogelijk eremetaal. "Ik heb een WK-finale gespeeld. In de verlenging verloren we die, toen hadden we dus uiteindelijk niets. Je moet je niet rijk rekenen voor je de prijs daadwerkelijk hebt. We blijven keihard werken om deze club succes te brengen."

Kraker tegen Celtic

Niet alleen de Europa League is een prooi voor Rangers, ook de Schotse beker kan nog gepakt worden. Zondag staat de halve finale op het programma tegen rivaal Celtic. "Wij willen niets liever dan in de finale staan. Deze wedstrijd kostte heel veel energie, maar dat mag zondag geen rol meer spelen. We gaan ons goed voorbereiden", aldus Van Bronckhorst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Frerinho
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoop echt dat Gio met Rangers de EL pakt. Al wordt het zwaar tegen de Duitsers en is Braga een maatje kleiner.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen