Terugkerend patroon bij PSV: 'De nederlaag bevestigt het beeld'

15 april 2022, 09:36

Voor PSV kwam het Europese sprookje donderdagavond ten einde. In eigen huis verloren de Eindhovenaren na een desastreus laatste kwartier met 1-2 van Leicester City, waardoor het winnen van de eerste internationale prijs sinds 1988 er niet meer inzit. Dit is wat de Nederlandse media schrijven over de uitschakeling van PSV.

PSV kwam in de return tegen Leicester op voorsprong door een doelpunt van Eran Zahavi. Een uur stond de ploeg van trainer Roger Schmidt virtueel in de halve finale van de Conference League, maar door twee late tegendoelpunten pakten de Engelsen het ticket voor de laatste vier. 'In de week dat Roger Schmidt kleur moet geven aan zijn periode als trainer in Eindhoven verbleekte het gezicht van PSV', schrijft De Volkskrant.

'De nederlaag tegen Leicester bevestigde het beeld dat PSV onder leiding van Schmidt nauwelijks grote wedstrijden weet te winnen. In de competitie werd dit seizoen van Ajax en Feyenoord verloren en in Europa lukte het niet om Benfica, Monaco en Real Sociedad - clubs met wie PSV zich graag meet - te verslaan. Ook tegen Leicester kwam PSV tekort op het moment dat het moest', concludeert de krant.

'PSV had zichzelf donderdag in aanloop naar de bekerfinale van zondag de beste doping toe kunnen dienen die maar bestaat. Alles leek op rolletjes te lopen, maar weer ging het bij de ploeg van Roger Schmidt in Europees verband kort voor tijd mis. Dat is de afgelopen twee jaar een patroon geweest', stelt het Eindhovens Dagblad, dat schrijft dat de Eindhovenaren zich razendsnel moeten zien te herstellen voor de volgende slijtageslag: de bekerfinale tegen Ajax van aanstaande zondag.

De Telegraaf schrijft dat de eerste kans van Schmidt om PSV met een prijs te verlaten in rook is opgegaan. 'De Eindhovenaren gaan gebukt onder een kwartfinalevloek. Sinds het grootste succes van de Brabanders, de winst van de Europa Cup I in 1988, bereikte PSV tienmaal de kwartfinale in de verschillende Europese toernooien. Negenmaal volgde uitschakeling. Alleen in het seizoen 2004/2005 onder leiding van Guus Hiddink en met spelers als Gomes, Alex, Mark van Bommel, Phillip Cocu en Ji-sung Park werd in de Champions League wél de halve finale bereikt.'

'Een klap is het voor PSV, de uitschakeling', aldus het NRC. 'Eén die het team van trainer Schmidt snel te boven zal moeten komen. (…) Zondag wacht in De Kuip in Rotterdam daardoor misschien wel het meest cruciale duel van het seizoen. In de bekerfinale tegen Ajax moet PSV laten zien dat de 52 voorgaande wedstrijden een meer dan nuttige voorbereiding zijn geweest.'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen